Magna Tyres Group

Magna Tyres Group gaat via Interpneu Duitse markt op

De Nederlandse bandenfabrikant Magna Tyres Group en bandengroothandel Interpneu in Duitsland gaan samenwerken.  Deze overeenkomst is een belangrijke stap naar de verdere introductie en voortzetting van ‘Magna’ als erkende OTR-bandenleverancier voor de Duitse markt. De samenwerking zal in april 2013 van start gaan. 

Magna Tyres heeft in Interpneu de ideale partner gevonden om hun OTR-banden activiteiten in Duitsland verder uit te breiden. Beide ondernemingen dragen een waardevolle en jarenlange ervaring van internationale bandenverkoop en distributie bij aan hun samenwerking.

Toegevoegde waarde

Een belangrijke toegevoegde waarde van de alliantie is het directe contact met vele eindgebruikers dankzij een uitgebreid netwerk van Pneuhage Reifendienste, onderdeel van Interpneu.

Hierdoor wordt een belangrijke basis gelegd voor het doel van deze samenwerking, namelijk het creëren van een landelijk servicenetwerk voor de de verdere marketing van Magna grondverzetbanden richting belangrijke strategische klanten in Duitsland.

Magna Tyres Group

Al ruim dertig jaar is Magna Tyres Group betrokken bij het vervaardigen en verhandelen van rubberen compounds en gerelateerde onderdelen voor de auto- en bandenindustrie. Deze ervaring in de business heeft Magna ertoe gezet om de productlijn uit te breiden door onder eigen naam voertuigbanden voor off the road (OTR) en industriële applicaties te ontwikkelen en te produceren.

De toegevoegde waarde van het bedrijf ligt in de combinatie van uitgebreide kennis van de bandentechniek, het in eigen beheer aanleveren van de benodigde grondstoffen van topkwaliteit en de voorzieningen om de rubberen compounds zelf te bewerken voor speciale toepassingen.

Grondverzet

De Banden van Magna Tyres worden wereldwijd ingezet voor zware applicaties in de bouw, mijnbouw en industrie. De bandenfabrikant  is tevens een erkende leverancier voor eerste montage van diverse wereldwijd opererende fabrikanten van grondverzet- en industriële machines.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.