Apollo Tyres

Apollo gaat banden maken voor Volkswagen Passat

De Indiase bandenfabrikant Apollo is door Volkswagen geselecteerd als leverancier voor banden voor de Volkswagen Passat. De deal geldt wereldwijd, maar onbekend is wanneer de deal precies ingaat. Dit wordt gemeld door Indiase media.

De deal met Volkswagen komt voor Apollo op een goed moment. Apollo is al enige tijd bezig de weg naar de competitieve Europese markt open te breken. Op dit moment is Apollo al wel actief in Europa, in 14 landen.

Vredestein

Apollo wil graag zichzelf positioneren tegenover premium bandenmerken als Michelin, Bridgestone en Pirelli. Om dit te verwezenlijken start Apollo binnenkort al met de import van zogenoemde Ultra High Performance-banden. Apollo, dat ook samenwerkt met Vredestein, zal bovendien een band van Vredestein op de Indiase markt introduceren.

De lancering van de Vredestein-band staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar.  Mogelijk wordt de band wel al eerder gepresenteerd. De locatie is dan mogelijk het Buddh International Circuit.

Bandenfabrikant

De reeks die Apollo zal doorvoeren omvat onder meer de Sportrac 5, Ultrac Cento, Ultrac Sessanta en Ultra Sessanta SUV banden. De prijsvoering voor de banden is nog niet vastgesteld. Apollo heeft wel toegegeven dat het zich eerst zal richten op de Tier 1 en Tier 2. Vredestein is nu alleen nog maar actief in India door op te treden als officiële bandenfabrikant voor de Audi Driving Experience op het Buddh-circuit.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.