Goodyear

Goodyear vernieuwt zomerbanden assortiment

Goodyear heeft een vernieuwing doorgevoerd in het assortiment zomerbanden voor personenwagens. De bandenfabrikant lanceert het EfficientGrip Performance-gamma dat hoog scoort op het gebied van grip op nat wegdek en rolweerstand,

De nieuwe EfficientGrip Performance is daarmee slechts enkele maanden na de voorstelling van het nieuwe Europese labelprogramma gelanceerd. Het aanbod is echter nu al één van de meest toonaangevende bandengamma’s op de markt voor de labelscores. Met EfficientGrip Performance-banden wordt een hoge productiviteit en stabiliteit gegarandeerd onder diverse omstandigheden.

Labelscore

De EfficientGrip Performance is verkrijgbaar in 39 maten. Het assortiment biedt één van de hoogste Europese labelscores op de markt. Zo is er een A-label voor grip op nat wegdek en een B-label voor rolweerstand. Ook als het gaat om het geluidsniveau scoort de band goed in de markt.

Het behalen van deze goede scores heeft Goodyear te danken aan de inzet van tal van geavanceerde technologieën. Een van die technologieën is de WearControl-technologie van Goodyear. Deze garandeert een evenwichtige slijtage van de hele band en optimaliseert de grip op een nat wegdek en de rolweerstand gedurende de hele levensduur van de band.

Rolweerstand

Verder draagt de samenstelling van de band bij tot de lage rolweerstand en daarmee het lagere benzineverbruik door de temperatuur in het onderste deel van de zijwand te verlagen. Op die manier wordt de weerstand tussen band en wegdek beperkt. Verder wordt de geavanceerde CoolCushion Layer ingezet.

Deze laag beheert en beheerst de warmte over het hele bandoppervlak, zodat de band nog beter kan scoren voor de labelcriteria. Een geoptimaliseerde schouderbloklay-out en extra dunne schouder groeven dragen verder bij aan de hoge scores, omdat ze het geluidspeil van de band terug dringen.

Levensduur

Volgens Hugues Despres, Brand Director EMEA bij Goodyear, past de technologie bij Goodyear. “Wanneer we een band ontwikkelen, willen we een kwaliteitsproduct afleveren dat over zijn hele levensduur goed blijft presteren. Dankzij technologieën zoals WearControl kan de nieuwe EfficientGrip Performance de hele levensduur van de band door een optimale grip en rolweerstand blijven bieden.”

Bij het bandenontwerp is gebruik gemaakt van het geavanceerde ‘3D Block’-design, ook wel bekend als ‘ActiveBraking’. Met ‘ActiveBraking’ wordt een beter contact met de weg en de bandblokken tijdens het remmen gerealiseerd. Zo wordt de vereiste remafstand ingekort. Met het nieuwe gamma omvat 61% van de banden een BA-label.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.