Apollo Tyres

Apollo Tyres opent ASEAN-kantoor in Thailand

De Indiase bandenfabrikant Apollo Tyres opent een kantoor voor de ASEAN-regio in Thailand, waarbij Thailand fungeert als knooppunt voor alle activiteiten. Het is voor Apollo Tyres het tweede knooppunt na Dubai voor de markt in het Midden-Oosten.

Apollo Tyres heeft echter nog meer kantoren. Naast een hoofdkantoor in India zijn er vestigingen in Zuid-Afrika en in Nederland. In Nederland zit het wereldwijde centrum voor Research & Development voor Apollo Tyres. Dit centrum werd begin dit jaar geopend.

Bandenfabrikant

Voor Apollo Tyres is de opening van een knooppunt en kantoor voor de ASEAN-regio een logische stap, aangezien de ASEAN-regio steeds belangrijker wordt voor de bandenfabrikant. De ASEAN-markt is geleidelijk een van de belangrijkste markten geworden voor Apollo met 40 procent aan export.

In drie jaar tijd is de bijdrage van de ASEAN-regio aan de totale export van Apollo Tyres verdubbeld. Apollo Tyres kende al een relatief uitgebreid distributienetwerk in de ASEAN-regio.

Kantoor

Volgens Satish Sharma, directeur bij Apollo Tyres voor Zone 1 (India, Midden-Oosten, ASEAN en Asia Pacific) hoort de opening van het kantoor in Bangkok bij de expansiefase die de bandenfabrikant meemaakt. “In de laatste jaren zijn door een hogere klanttevredenheid, een toenemende vraag en meer waardering en acceptatie van onze banden de activiteiten in de ASEAN-regio ster toegenomen.”

“Het is de bedoeling dat het kantoor in Bangkok een knooppunt voor actieve sales en service wordt. Op deze wijze kunnen we beter en sneller tegemoet komen aan de verwachtingen van de klant. Daar komt bij dat ons gehele aanbod aan banden is ingericht op deze markt. Gecombineerd met onze service biedt dit de kans een sterke band op te bouwen met nieuwe en bestaande klanten in de regio”, aldus Sharma.

Zone 1

Zone 1 is voor Apollo Tyres veruit de belangrijkste markt. Vorig jaar was de zone goed voor 67 procent van de totale omzet van het bedrijf van 2,5 miljard dollar. Naast Zone 1 zijn er ook nog de zones E en A die andere delen van de wereld bedienen.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.