Apollo Tyres

Sumitomo Rubber Industries neemt Apollo Tyres South Afrika over

Apollo Tyres en Sumitomo Rubber Industries (SRI) hebben een deal gesloten voor het Afrikaanse continent. SRI zal Apollo Tyres South Afrika (ATSA) overnemen van de Indiase bandenfabrikant.

De overname is inclusief de fabriek voor banden voor personenwagens Ladysmith. De fabriek in Durban zal door Apollo Tyres behouden blijven. In deze fabriek worden radiaalbanden voor trucks en bussen gemaakt, maar ook banden die gebruikt worden binnen de mijn- en constructiebouw.

Vredestein

Volgens Onkar S Kanwar, bestuursvoorzitter van Apollo Tyres Ltd., is de overname een win-winsituatie voor beide partijen. “SRI krijgt er een productielocatie bij op het Afrikaanse continent. Apollo behoudt een fabriek in Zuid-Afrika en krijgt zo de mogelijkheid de markten voor de wereldmerken Apollo en Vredestein verder te ontwikkelen.”

Apollo Tyres zal de verkoop van Apollo, Vredestein en Regal ook voortzetten op het gehele Afrikaanse continent. “We zullen ons focussen op de creatie en versterking van ons eigen sales- en distributienetwerk op het continent. Zowel SRI als Apollo Tyres zullen banden blijven maken onder eigen merknamen, zodat er lokaal geproduceerde producten beschikbaar blijven op de markt.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.