Bandenhotel Almelo

Zonlicht en vocht grootste vijanden voor opslag banden

Steeds meer automobilisten kiezen tegenwoordig voor winterbanden. Dat betekent dat er extra opslag nodig is. Want autobanden die niet gebruikt worden, zoals zomerbanden in de winter, moeten worden opgeslagen.

De manier van opslag is van grootbelang om de banden in optimale staat te houden. De banden staan rechtop. Zou je dat liggend doen, dan kan het karkasvervormen waardoor de rijeigenschappen verslechteren. Als de banden opvelgen gemonteerd zijn, dan is de kans op schade daaraan ook groter.

Zonlicht

Daarnaast dient zonlicht zoveel mogelijk buiten te blijven. Als de wisselmomenten achter de rug zijn, gaat bovendien het licht uit in het bandenhotel. UV Straling heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van hetbandenrubber. Ook mag de binnenzijde van een band mag niet vochtig worden. Dit heeft nadelige gevolgen voor detemperatuurverdeling in de band als hij weer de weg op gaat.

Zo heeft Profile Tyrecenter een in Woudenberg. Hier kunnen maar liefst 30.000 banden worden opgeslagen. De locatie verzorgt de opslag voor banden die bij de zeven vestigingen van Profile Tyrecenter ABI in Midden-Nederland worden gewisseld.

Administratie

In enorm hoge stellingen staande banden per auto bij elkaar, de locatie is vastgelegd met behulp vaneen administratie met barcodes, meldt Opslagruimte-nieuws.nl. Op de band wordt een sticker geplakt,met daarop de naam van de eigenaar, het kenteken van de auto en de datum van opslag.

Via internet maakt de eigenaar een afspraak voor het wisselen, waarna de banden op het afgesproken tijdstip op de gewenstelocatie aanwezig zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.