Profile Tyrecenter

The Alwaysbemobile Company werkt aan uitbreiding Profile Tyrecenter in buitenland

The Alwaysbemobile Company, bekend van Profile Tyrecenter, werkt aan een uitbreiding van de activiteiten in het buitenland. Daarbij denkt de formule aan verdere expansie in België en ook in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft Erik van Mook, Corporate ICT Manager van The Alwaysbemobile Company, gezegd tegenover Computable.nl.

In België is Profile Tyrecenter bijvoorbeeld nog niet zo sterk vertegenwoordigd als in Nederland. Het Profile Tyrecenter-concept wordt ook neergezet in Groot-Brittannië. Daar zullen in eerste instantie vooral bandenservices aangeboden worden. In een later stadium kan het aanbod worden uitgebreid naar onderhoud, glas en tweedehands verkoop.

Online

The Alwaysbemobile Company zet echter niet alleen in op uitbreiding van de fysieke activiteiten. Ook online zal er een en ander gaan gebeuren. Er wordt ingezet op een groei van online diensten, waaronder online verkoop direct aan de consument. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van een systeem van IT-leverancier Edan.

Dit systeem voor volledige ketenintegratie levert The Alwaysbemobile Company veel efficiencyvoordelen op.  Volgens Van Mook is de gehele keten geautomatiseerd ingericht, van fabrikant tot eindklant. Het nieuwe systeem stelt franchisenemers in staat te zien wie, waar en wanneer bestellingen plaatst.

Profile Tyrecenter

Door het systeem kunnen de ondernemers ook een goede planning maken, iets dat goed uitkomt in drukke tijden, zoals de wissel van winter- naar zomerbanden en vice versa. De automobilist kan immers zelf een afspraak inplannen, waardoor de ondernemer slechts een paar administratieve handelingen hoeft te verrichten.

Momenteel maakt ruim de helft van de ondernemers binnen de Profile Tyrecenter-formule al gebruik van het speciale ERP-systeem voor ondernemers. The Alwaysbemobile Company streeft er naar eind dit jaar zeker driekwart van de ondernemers aan te sluiten op het systeem.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.