Brabus, Merceses-Benz, sportwagen

Tuner Brabus start samenwerking met Continental

De Duitse hightech-tuner van auto`s Brabus en de Duitse autofabrikant Continental gaan samenwerken op bandengebied. Brabus modificeert als tuningbedrijf vooral auto`s voor Mercedes.

Brabus kiest onder meer voor het gebruik van de Continental-banden voor de sportwagendivisie. Onder meer de ContiSportContact 5 P en de ContiForceContact zullen ingezet worden.

ContiSportContact

Voor de Brabus 800 HP Sedan wordt de ContiSportContact 5 P gebruikt, waardoor de sportwagen beschikt over optimale grip en binnen korte tijd naar maar liefst 350 km/u kan versnellen. De ContiSportContact 5 P heeft aan de voorkant van de wagen de maat 255/30 ZR 2 en aan de achterkant 305/25 ZR 20.

De ContiSportContact 5 P wordt trouwens ook ingezet voor de Brabus B63-620 and Brabus 800 iBusiness. De Brabus Bullit Coupe 800, eveneens 800 HP, krijgt de ContiForceContact ondergelegd. Dit is een high-tech band, die geschikt is voor gebruik op de weg en voor racedoeleinden.

Voor de Brabus 800 Widestar, de getunede versie van de Mercedes G 65 AMG, is ook gekozen voor banden van Continental. De keuze voor de 800 Widestar is gevallen op de ContiCrossContact UHP in de maat 305/30 ZR 23.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.