trelleborg, vlaggen

Trelleborg kiest voor globale uitrol Brawler-range

Trelleborg kiest voor een globale uitrol van de Brawler-range. De Brawler-range bestaat uit grote, massieve off-the-road-banden. De banden werden voorheen vooral aangeboden in Noord-Amerika.

Dat heeft Trelleborg bekend gemaakt. In Noord-Amerika worden de banden uit de Brawler-range vooral gebruikt in de schroot- en afvalindustrie, maar ook in de ondergrondse mijnbouw. De banden zijn uitstekend geschikt voor zwaar gebruik door bijvoorbeeld graafmachines, wielladers, schrankladers, verreikers en overslagkranen.

Banden

De banden uit de range zijn verkrijgbaar in de maten 20 inch voor schrankladers tot 35 inch voor wielladers. Het totale Brawler-aanbod bestaat daarmee uit pecialistische banden voor de meest veeleisende omgevingen van afval, recycling en ondergrondse mijnbouw.

Het assortiment wordt gezien als de perfecte aanvulling op Trelleborg’s bestaande aanbod van hoogwaardige banden voor intern transport toepassingen. Daarnaast is het een enorme ontwikkeling voor de aanwezigheid van Trelleborg in het bouwsegment.

Brawler

Volgens Roberto Zampieri, Construction Business Development Manager Europe bij Trelleborg Wheel Systems, Industrial Tires, is Brawler bijzonder geschikt voor de afval-en recyclingindustrie. “Veel klanten in deze sectoren maken de overstap van  pneumatica of schuim gevulde pneumatiek naar stevigere banden voor grote toepassingen.”

Omdat op bouw- en werkplaatsen vaak 24 uur per dag wordt gewerkt, zijn ook banden nodig die lang meegaan. “De Brawler-banden bieden weinig onderhouder en leveren gedurende hun hele levensduur een zeer goede Total Cost of Ownership.” De banden beschikken daarvoor over een gepatenteerd elliptisch gatenpatroon in de zijwand, geschikt voor gebruik op ruw terrein.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.