Winterband, Bridgestone, Blizzak W810

Bridgestone levert banden voor Mercedes-Benz Driving Events

Bridgestone gaat de banden leveren voor de 36 Mercedes-Benz Driving Events gedurende 2013-2014. De bandenleverancier is hierover tot overeenstemming gekomen met de Duitse autofabrikant Daimler. Bridgestone maakte het nieuws bekend op haar website.

Het gaat om de zomerbanden Potenza (sport), Turanza (touring) en Dueler (SUV) en de winterband Blizzak.

Event

Tijdens de Driving Events krijgen automobilisten op 22 verschillende locaties in Europa les in veilig rijden, noodstoppen maken en op hoge snelheid manoeuvreren. Dat alles met het oog op lastige verkeerssituaties en een slechte conditie van de weg. Ook milieuvriendelijk en sportief rijden komt aan bod.

De leslocaties verschillen van de beroemde Duitse racecircuits tot de bevroren meren van Lapland. “Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen we de deelnemers een opwindende, door adrenaline gevoede ervaring op laten doen, zonder op veiligheid in te leveren”, zo stelt de bandenleverancier.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.