autobanden, opslag, verkoop, distributie, vredestein

Kwit-Fit en Ploeger openen nieuw bandenhotel

Vanwege aanhoudende groei en de toename van het aantal winterbandenwissels opent Kwik-Fit een tweede bandenhotel in Harderwijk. Voor de opslag en distributie van de banden is een samenwerking met Ploeger Logistics aangegaan. Boven de rivieren zullen meer dan 100 van de in totaal ruim 180 Kwik-Fitfilialen dagelijks bediend worden. 

In de wisselperiodes voor en na de winter verplaatst Kwik-Fit meer dan 2 miljoen autobanden. Met de keuze voor een hotel in op een centraal punt in Nederland, zou het aantal distributiekilometers met 350.000 afnemen. Ook levert het een directe CO2-reductie op. In het hotel is plaats voor de opslag van zo’n 200.000 autobanden.

Groei

Voor het tweede bandenhotel is gekozen, omdat de huidige 22.000 m2 tellende opslagplaats door aanhoudende groei niet meer voldoende is. Logistiek directeur Paul van der Leer: “Gezien de populariteit van winterbanden betekent de wisselperiode een enorme logistieke operatie. Ons huidige hotel in Etten-Leur is te klein geworden. We werkten tot nu toe met acht kleinschalige bandenhotels verspreid over Nederland. Dat vroeg om een structurele oplossing. Daarom starten we nu met een tweede grootschalig hotel.”

De keuze voor Ploeger Logistics werd gebaseerd op de ervaring van het bedrijf op het gebied van warehousing en transportoplossingen. Directeur Adwin Ploeger: “Naast onze logistieke expertise zorgen we samen met Kwik-Fitvestigingen altijd voor volle vrachtwagens. Op de locaties leveren we banden en bandensets, waarna onze chauffeurs wisselsets of bandenkarkassen weer mee terug naar Harderwijk nemen. Die hoge beladingsgraad is efficiënt en duurzaam.”

 

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.