Continental Hannover

Nieuwe bandenopslag Continental voor 800.000 banden in Aken

Het Duitse logistieke ontwikkelingsbedrijf Honold bouwt momenteel voor Continental een nieuw bandenmagazijn in Aken, direct op de grens van Duitsland met België en Nederland. Als het klaar is begin volgend jaar zal het magazijn opslagruimte voor zo’n 800.000 banden hebben en in staat zijn om de verzending van maximaal 35.000 banden per dag te verwerken.

Het magazijn is gelegen in de buurt van een aantal belangrijke snelwegroutes, waaronder de A4 en de A44 in Duitsland en de A76 in Nederland.

Opslaglocatie

Door de verhuizing van de opslaglocatie, die nu nog bij de fabriek is, krijgt Continental ruimte die gebruikt kan worden om de productiefaciliteiten uit te breiden. Bovendien beschikt het nieuwe magazijnterrein in Aken over voldoende ruimte voor eventuele verdere expansie.

De bandenfabrikant voegt eraan toe dat Honold de nieuwste technologieën zal toepassen in het nieuwe magazijn. Dat zal tot uiting komen in een lager energieverbruik en operationele kosten in de voltooide faciliteit.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.