LingLong, kantoor, China

Heuver Banden krijgt importrecht LingLong landbouwbanden

Heuver Bandengroothandel heeft tijdens de Agritechnica als Europese primeur een nieuw merk landbouwbanden gelanceerd. Exclusief voor de Europese markt, met Duitsland en de Benelux als eerste speerpunt, start Heuver de verkoop van LingLong landbouwbanden. Gestart wordt met een 85-serie band voor tractoren, oogstmachines en lichte shovels. In een later stadium volgen andere series voor de aangedreven wielen; daarna gevolgd door bandentypen voor het materieel.

“De toegevoegde slogan ‘Prijs & Prestatie’ zegt alles over de kwaliteit en duurzaamheid in relatie tot de prijs”, meldt Heuver. De eerste banden toonde het bedrijf op zijn stand op de Agritechnica-beurs.

Landbouwbanden

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Wij vonden al lange tijd dat de markt voor landbouwbanden ruimte bood voor een merk met de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Dat vonden we in LingLong, een ambitieuze en omvangrijke bandenproducent. In hun producten hebben we het volste vertrouwen.”

Uitgebreide tests van de banden bevestigden volgens Heuver de eerste indrukken. “De LingLong banden beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen en waar onze klanten op vertrouwen. Daarom richtten we ons in de gesprekken direct  op de exclusieve importrechten voor geheel Europa. Deze banden betekenen een belangrijke doorbraak op de nieuw- en vervangingsmarkt voor landbouwbanden in Europa.”

Prijstechnisch

“Met LingLong hebben we een uiterst krachtige partner, die in staat moet worden geacht om éénderde van de markt voor dit segment te kunnen bedienen”, vervolgt Heuver. “Qua verkoop starten we in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Dat zijn landen met een moderne, technologisch georiënteerde markt. Daar past dit nieuwe kwaliteitsproduct prijstechnisch uitstekend.”

Als eerste levert Heuver de 85-serie radiaalbanden voor de aangedreven wielen, die zo’n 75% van de markt beslaan. Daarna volgen de 65- en 70-series. Heuver: “Onze tests hebben uitgewezen dat deze band probleemloos is. Wij kunnen de kwaliteiten van deze radiaalbanden garanderen. Die zekerheid willen wij onze klanten altijd kunnen bieden.”

Levensduur

De 85-serie R1W-band heeft 20% meer profiel dan vergelijkbare banden. Dat is een belangrijke bijdrage aan de levensduur en daarmee voor reductie van bedrijfskosten. De band heeft een groot zelfreinigend effect, veel grip en een modern design en voldoet aan alle Europese eisen.

De 85-serie is geschikt voor tractoren, oogstmachines en lichte shovels en past gewoon op de standaardvelg. Hij is inzetbaar op onder andere het boerenerf en weides. Dankzij de afgeronde schouders spaart de band gewassen, wat een positieve uitwerking op de opbrengsten heeft. De LingLong Groep behoort met een jaaromzet van ruim 3 miljard dollar tot de top 3 van Chinese bandenproducenten. De fabriek heeft 12.000 werknemers.

Heuver

Heuver Bandengroothandel startte in 1966 in Den Ham, Nederland. Heuver werkt  voor professionele klanten in een groot deel van Europa, die zoeken naar truck- en trailerbanden, EM- en industriebanden en landbouwbanden. Heuver zit sinds 2006 in Hardenberg, Nederland, met een 24.000 m2 groot distributiecentrum met gemiddeld 60.000 banden op voorraad.

Daarnaast is er een distributiecentrum in Bayreuth, Duitsland. Heuver is exclusief importeur voor enkele banden- en velgenmerken voor (een groot deel van) Europa; waaronder LingLong, Aeolus, Jantsa.

Profile Tyrecenter

Heuver heeft 230 mensen in dienst; waaronder exclusieve teams in onder andere Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en Roemenië. Heuver heeft in Nederland 13 eigen Profile Tyrecenter bandencentra, waar zakelijke en particuliere klanten terecht kunnen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.