Aeolus AE77-band

Aanhangerband Aeolus AE77 nu ook in de maat 445/65R22.5

De Aeolus AE77-band 24R20.5 voor de markt van volumineuze aanhangerbanden voor land- en bosbouw werd vorig jaar geïntroduceerd door Heuver Bandengroothandel. Dit type band is nu ook voor het eerst leverbaar in de kleinere, veelgevraagde maat 445/65R22.5. Bijzondere eigenschap van deze on- en off-road inzetbare band: ook in deze maat is de band toegelaten tot 80 km/h en kan dus probleemloos op de openbare weg en voor langere afstanden én off the road ingezet worden. Een uitkomst voor onder andere loonbedrijven en transportbedrijven.

De AE77-serie van Aeolus is ontworpen met speciale aandacht voor de kenmerken robuustheid, betrouwbaarheid en slijtvastheid. Een band geschikt voor veelzijdige inzet en bedoeld voor met name oogst- en transportaanhangers in het agrarisch (loonwerk)bedrijf. Na de introductie van het type 24R20.5 is er nu de kleinere, veelgevraagde 445/65-serie. Ook deze is toegelaten tot een snelheid van 80 km/h op de openbare weg. Aeolus biedt een band die qua prijs-/productverhouding een uitstekend alternatief is.

Land- en bosbouw

“In de land- en bosbouw komen steeds zwaardere machines en aanhangers”, aldus Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Toch is het van het grootste belang dat de ondergrond van wegen en akkers zo min mogelijk beschadigd worden.”

De AE77 heeft door zijn constructie met een breed loopvlak en een flexibele en toch stabiele wang een positieve bijdrage op de ondergrond. Juist het feit dat de band tot 80 km/h gebruikt mag worden en veel draagkracht heeft, maakt hem uitermate geschikt voor het boerenbedrijf, de bosbouw en zelfs de brandweer die in buitengebieden moet uitrukken.

Loopvlak

Daarnaast is de AE77-serie geschikt voor een rondom-vernieuwing van het loopvlak. Heuver: “De komst van deze band in de veelgevraagde maat 445/65 is een uitkomst. Deze zal sterk bijdragen aan de opmars van Aeolus in de landbouw- en transportsector. Wij zijn blij met deze uitbreiding van het gamma.”

Heuver Bandengroothandel startte in 1966 in Den Ham, Nederland. Heuver werkt voor professionele klanten in een groot deel van Europa, die zoeken naar truck- en trailerbanden, EM- en industriebanden en landbouwbanden. Heuver zit sinds 2006 in Hardenberg, Nederland, met een 24.000 m2 groot distributiecentrum met gemiddeld 60.000 banden op voorraad.

Daarnaast is er een distributiecentrum in Bayreuth, Duitsland. Heuver is exclusief importeur voor enkele banden- en velgenmerken voor (een groot deel van) Europa; waaronder LingLong, Aeolus, Jantsa. Heuver heeft 230 mensen in dienst; waaronder exclusieve teams in onder andere Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en Roemenië. Heuver heeft in Nederland 13 eigen Profile Tyrecenter bandencentra, waar zakelijke en particuliere klanten terecht kunnen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.