magna tyres group

Latakko wordt Magna Tyres dealer voor de Baltische staten

Magna Tyres Group en de bandengroothandel Latakko SIA in Letland hebben per december 2013 een strategische overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst houdt in dat de firma Latakko de officiële en exclusieve dealer is voor de verkoop van Magna grondverzet- en industriebanden in de Baltische staten. “Deze samenwerking is een belangrijke stap in de verdere introductie en voortzetting van Magna Tyres als gerenommeerd OTR bandenmerk in Letland, Estland en Litouwen”, meldt het bedrijf.

Zowel Magna Tyres als Latakko SIA verwachten met het dealerschap de reeds bestaande samenwerking, die in 2007 is gevestigd, succesvol voort te zetten.

Industriebanden

Hein de Wind, Sales Director binnen de Magna Tyres Group: “Magna Tyres heeft in Latakko de ideale partner gevonden om hun OTR- en industriebanden activiteiten in deze regio verder uit te breiden. Een belangrijke toegevoegde waarde van de alliantie is het directe contact met vele eindgebruikers dankzij een uitgebreid netwerk van Latakko.”

Daarnaast beschikt de Letse bandengroothandel over een uitgebreid centraal bandenmagazijn, waardoor klanten snel aan de juiste banden voor hun applicatie kunnen komen.

Magna Tyres Group is een Nederlandse fabrikant van industrie- en grondverzetbanden. Al ruim dertig jaar is het bedrijf betrokken bij het vervaardigen en verhandelen van rubberen compounds en gerelateerde onderdelen voor de auto- en bandenindustrie.

Voertuigbanden

Deze ervaring in de business heeft Magna ertoe gezet om de productlijn uit te breiden door onder eigen naam voertuigbanden voor off the road (OTR) en industriële applicaties te ontwikkelen en te produceren. De toegevoegde waarde van het bedrijf ligt in de combinatie van uitgebreide kennis van de bandentechniek, het in eigen beheer aanleveren van de benodigde grondstoffen van topkwaliteit en de voorzieningen om de rubberen compounds zelf te bewerken voor speciale toepassingen. 

Banden van Magna Tyres worden wereldwijd ingezet voor zware applicaties in de bouw, mijnbouw en industrie. Latakko SIA is een van de toonaangevende bedrijven in de auto-industrie in de Baltische landen. De belangrijkste activiteiten van de onderneming is de handel van landbouw, industrie en vrachtwagenbanden, banden voor personenauto’s en motoren, aandrijvingen, accu’s en olie. Maar ook de ontwikkeling van gespecialiseerde bandencentrale-netwerken voor personenauto’s en vrachtwagens.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.