Hankook’s high-end Ventus S1 evo2

Hankook’s Ventus S1 evo2 eerste montage op BMW 4 Coupé

Hankook Tire is geselecteerd als eerste montage leverancier voor de nieuwe BMW 4-Serie. De nieuwe, stijlvolle en sportieve coupé van de in München gevestigde premium autofabrikant zal af fabriek worden uitgerust met Hankook’s high-end Ventus S1 evo2 band in de maat 225/50 R 17 W.

De onlangs gelanceerde 4-Serie Coupé is het zesde model van de BMW Groep dat standaard wordt uitgerust met banden van Hankook, na de MINI, de BMW 1-, 3- en 5-Series alsmede de X5. Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in Hankook’s wereldwijde uitbreiding in het premium segment.

BMW

“We zijn verheugd dat onze samenwerking met de BMW Groep continu wordt versterkt”, zegt Ho-Youl Pae, lid van de Raad van Bestuur en operationeel directeur bij Hankook Tire Europe. “Dat we nu de banden kunnen leveren voor de nieuwe 4-Serie Coupé is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor ons. Het is immers voor het eerst dat we de BMW Groep banden leveren die niet alleen ontwikkeld zijn in Europa, maar die ook direct vanuit onze fabriek in Europa geleverd worden.”

Hankook’s high-end vlaggenschip Ventus S1 evo² is geen onbekende voor de autofabrikant. De band heeft de kritische engineers van BMW al eerder overtuigd voor eerste montage band voor de recente BMW 3- en 5-Serie.

Rijeigenschappen

Zelfs onder zware omstandigheden onderscheidt deze band zich door zijn succesvolle combinatie van dynamische en comfortabele rijeigenschappen alsook de goede grip op nat wegdek en de lage rolweerstand.

“Tijdens de intensieve testfase heeft onze Ventus S1 evo² opnieuw indrukwekkend bewijs geleverd van het hoge niveau van rijcomfort en zijn opvallende dynamische rijeigenschappen,” zegt Klaus Krause, hoofd van het European Technology Centre (ETC) van Hankook Tire, waar de banden voor de BMW Groep worden ontwikkeld.

Performance

“Bij de nieuwe Ventus S1 evo² hebben we consequent onze ontwikkelingsfilosofie, Kontrol Technology*, toegepast en een monderne high-performance band ontwikkeld die optimaal voldoet aan de wensen van onze klanten op het gebied van rijdynamiek, veiligheid en milieuvriendelijkheid.”

Op het moment zijn er in het ETC in Hannover, Duitsland, zo’n vijftig ingenieurs en technici op maat gemaakte bandenoplossingen aan het ontwikkelen voor de Europese autofabrikanten. Ook de banden die worden geleverd aan de BMW Groep zijn hier ontwikkeld en getest.

Productie

De productie vindt plaats in Hankook zijn Europese fabriek te Rácalmás, Hongarije. De state-of-the-art fabriek is gespecialiseerd in de productie van personenwagenbanden voor de Europese markt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.