Athlete Wheels, Heuver Bandengroothandel, velgen

Athlete en Heuver Banden ontwikkelen wielengamma

Heuver Bandengroothandel is voor Europa exclusief importeur en distributeur van haar eigen merk in stalen wielen, Athlete Wheels. Dankzij een nauwe samenwerking met de fabriek en een uitvoerige inventarisatie van de wensen in de markt, heeft Heuver nu een compleet wielengamma dat beantwoordt aan de laatste trends op de Europese markt. Het assortiment van Athlete Wheels omvat kwalitatief hoogwaardige stalen wielen, toepasbaar op vrachtwagens en trailers.

Nieuw ins het assortiment zijn de maten 11.75-19.5 ET120 en 14.00-19.5 ET120 voor de nieuwste BPW Ecodisc-assen.

Fabriek

“Onze samenwerking met de fabriek waarin Athlete Wheels geproduceerd worden, is zeer hecht”, stelt Bertus Heuver, directeur van Heuver Bandengroothandel. “De fabriek staat open voor onze kennis van de Europese markt.”

“Als exclusief importeur/distributeur brengen wij de Europese trends in kaart. De fabriek pikt deze vervolgens razendsnel op en is zo flexibel, dat zij snel verschillende nieuwe wielen kunnen ontwikkelen en fabriceren. Dankzij deze werkwijze staat er nu een marktconform leveringsprogramma van wielen, waar de markt om vraagt.”

Maten

De laatste toevoeging zijn wielen in de maten 11.75-19.5 ET120 en 14.00-19.5 ET120, speciaal aangepast voor de nieuwste BPW Ecodisc-assen. Heuver: “Met een voorraad van meer dan 10.000 wielen, verdeeld over onze distributiecentra in Hardenberg (NL) en Bayreuth (D), kunnen we onze klanten altijd direct helpen.”

De stalen wielen van Athlete Wheels zijn TÜV-getest en ISO9001-gecertificeerd. In een recente zoutneveltest, conform DIN EN ISO9227 en uitgevoerd door Dekra Automobil GmbH, scoren de producten van Athlete Wheels na 720 uur blootstelling even goede resultaten als wielen van Europese makelij, die dezelfde test ondergingen.

Servicepakket

Daarnaast biedt Heuver Bandengroothandel haar klanten een compleet servicepakket aan. Bestelde banden kunnen direct op Athlete-wielen gemonteerd geleverd worden. Indien gewenst worden ze rechtstreeks naar de eindklant verstuurd.

De wielen zijn per stuk of per pallet (12 stuks) te bestellen, óók in de Heuver-webshop. De fabriek achter Athlete Wheels produceert jaarlijks meer dan 10 miljoen wielen in 500 verschillende uitvoeringen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.