Hoco Parts, banden, leverancier

Hoco Parts distributeur Mitas-motorbanden in Nederland

Motorfietsbanden van het Tsjechische bandenmerk Mitas zijn per direct ook leverbaar via Hoco Parts BV. Het Barneveldse bedrijf zal voor Mitas de distributie van de motorfietsbanden in Nederland op zich nemen, zo meldt Hoco Parts.

Het in Praag opgerichte Mitas is een Tsjechische bandenfabrikant die uitsluitend motorfiets-, agrarische en industriële banden produceert. Het merk is opgericht in de 30-er jaren en groot geworden met de productie van agrarische en industriële banden.

Productie

In diverse fabrieken worden de merken Mitas, SAVA, en Continental (onder licentie) geproduceerd. Deze productie vindt plaats in Europa en Amerika. De ambities van het merk zijn groot, zo wil men in de motor- en scooterbandensector een grotere rol gaan spelen. Mitas heeft mede daarom vorig jaar zelfs concurrent SAVA overgenomen.

Het huidige Mitas banden assortiment bestaat uit competitief geprijsde kwaliteitsbanden voor scooter MX, enduro en sport motoren. Ook is Mitas wereld wijd marktleider met speedway banden. Verder is Mitas toonaangevend met motorbanden voor de Dakar.

Hoco Parts

Hoco Parts is kwaliteitsgroothandel in motoronderdelen en -accessoires en al ruim 40 jaar leverancier voor de motorvakhandel in de Benelux. Het assortiment van Hoco Parts bestaat uit meer dan 75.000 verschillende producten, variërend van banden tot bougies en van remblokken tot uitlaten. Ook alle grote bandenmerken zijn vertegenwoordigd.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.