Tyrenet en Friese autodealers starten Autobowl

Diverse Friese autodealerholdings en Tyrenet FD, totaal leverancier voor banden en wielen in de Noordelijke provincies, zijn een samenwerking gestart onder de naam Autobowl. Het woord ‘’Bowl’’ in de naam Autobowl staat voor Banden, (Originele) Onderdelen, Wielen en Logistiek. Bij de start van Autobowl zijn de volgende automerken deelnemer, BMW, Citroen, Chevrolet, Ford, Hyundai, Kia, Nissan, Peugeot, Renault, Opel, Toyota, VAG. Gesprekken met andere automerken en diensten lopen nog.

‘’Een eerste doel van deze unieke samenwerking zal in de provincie Friesland leiden tot verdere verhoging van de servicegraad naar de gezamenlijke afnemers van de Autobowl-partners. Voor wat betreft de originele dealer‐onderdelen en vanzelfsprekend autobanden en wielen. Een tweede doel is het verlagen van de logistieke kosten voor alle deelnemers in de verdere integratie van het autolandschap’’, aldus Tyrenet FD directeur Dirk Wessels, mede‐initiatiefnemer voor de start met Autobowl.

Tijdwinst

Naast het voordeel dat er geen bezorgkosten voor deze logistieke dienst bij afnemers in rekening wordt gebracht is toch wel de grote winst die garage‐ en schadebedrijven behalen tijdwinst doordat ‘alle’ originele onderdelen, banden en wielen nu in één levering worden ontvangen en niet meer worden verspreid over afzonderlijke routes van de verschillende deelnemers en / of andere leveranciers. Dit leidt vaak tot veel werkonderbrekingen binnen de garage‐ en schadebedrijven, wat kostenverhogend werkt.

Autobowl in een notedop is een eigen “One Stop Shopping” & “Same Day Delivery” in één pakket zonder extra kosten voor de afnemers. Elke dag melden de deelnemers hun bestellingen voor 17.00u en 12.00u aan bij Autobowl voor de respectievelijk gezamenlijke ochtend – en middagroute.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.