Bertus Heuver, Trelleborg, landbouwband, 's werelds grootste, Profile Tyrecenter

Profile Heuver verkoopt ’s werelds grootste landbouwband

Profile Tyrecenter Heuver heeft ’s werelds grootste landbouwband verkocht. Het is een meer dan manshoge Trelleborg 900/65R46. Door veranderende klantenwensen die, waar mogelijk, steeds grotere en krachtiger tractoren inzetten, ontwikkelen fabrikanten nieuwe machines. Daar zijn ook nieuwe, grotere banden voor nodig.

De bandenfabrikant Trelleborg ontwikkelde een nieuwe serie superbanden. Profile Tyrecenter Heuver levert de allereerste mega-tractorbanden uit deze serie, in combinatie met 710/60R38 voorbanden – eveneens een primeur – aan de firma Twentrac BV uit Holten (NL).

Primeur voor Heuver

“Nee, we houden geen wedloop groot-groter-grootst”, zegt Bertus Heuver, directeur Profile Tyrecenter Heuver. “Wat we wel doen is heel goed luisteren de vraag van onze klant en hem helpen om díe banden te vinden die hij nodig heeft. De nieuwste tractoren worden steeds groter en krachtiger. Bandenproducenten ontwikkelen door hun intensieve contacten met de fabrikanten daarvoor de banden.”

“Zoals Trelleborg. Zij ontwikkelden nieuwe mega-banden. Door onze goede contacten kregen wij de primeur om de eerste banden uit de nieuwe TM900-serie plus de nieuwe 710/60R38 voorbanden aan onze klant Twentrac te leveren. Toen zij aanklopten, konden wij snel een complete set van deze allernieuwste banden leveren. De 900/65R46 band is werkelijk een meer dan manshoge kolos voor agrarisch gebruik.”

Radiale mega-banden

Zoals in zoveel sectoren, scherpen de specificaties van de fabrikanten van machines telkens de behoefte van de banden aan. Trelleborg ontwikkelt daarom – op basis van de grootste en krachtigste tractoren – een nieuwe generatie radiale mega-banden.

De nieuwe IF 900/65R46 190D TM000HP band heeft een diameter van ruim 2,3 meter, is 90 cm breed en heeft een afrolomtrek van 6,94 meter. Het is de eerste uit een serie, die uiteindelijk straks zal gaan bestaan uit zo’n 10 tot 12 maten.

Voorbanden

Tegelijkertijd  ontwikkelde Trelleborg nieuwe IF 710/60R38 166D TM1000HP voorbanden om met de TM900-serie te combineren. Deze heeft een diameter van 1,84 meter, een breedte van 71 cm en een afrolomtrek van bijna 5,5 meter. Profile Tyrecenter Heuver zal beide nieuwe series in het leveringsprogramma opnemen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.