Hankook-banden als eerste montage op Mercedes en Mini

Bandenfabrikant Hankook is door autofabrikant Daimler ook voor de nieuwe editie van de Mercedes-Benz C-klasse als leverancier geselecteerd voor de eerste montage. Vanaf de marktintroductie worden de voertuigen met high-end Ventus S1 evo2-banden van zeventien inch uitgerust. Ook de nieuwe Mini krijgt standaard Hankook-producten bij de eerste montage.

Voor de eerste keer worden beide versies gebruikt, zowel de standaard als de ’runflat system’-versie, van Europese makelij. Naast goede grip op nat wegdek, een laag rolgeluid en lage rolweerstand, lag de focus tijdens de ontwikkeling van de banden allereerst op een hoog comfort-niveau, met name voor de runflat-uitvoering.

Standaard

Het middenklasse voertuig is, na de Mercedes-Benz S- en E-klasse, inmiddels het derde model van hel merk uit Stuttgart dat fabrieksmatig met Hankook-banden wordt uitgerust. Bovendien is de C-klasse het eerste model waarop Hankook’s runflat-banden standaard worden gemonteerd.

Bij de nieuwe Mini worden de verschillende profielen af-fabriek gemonteerd met geschikte maten: onder andere vijftien en zeventien inch, voor een deel met noodloop-eigenschappen. Alle banden worden vanuit de fabriek in Hongarije rechtstreeks geleverd aan de productielocaties van Mini.

Lees ook: Hankook’s Ventus S1 evo2 eerste montage op BMW 4 Coupé

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.