Alcoa-velg voor middelzware voertuigen krijgt nieuwe maat

Het Alcoa-assortiment voor middelzware voertuigen krijgt er een nieuwe wielmaat bij: 5,5 x 16. Het nieuwe wiel is verkrijgbaar voor de Mercedes-Benz Sprinter en de Volkswagen Crafter. Het product is alleen verkrijgbaar in een DuraBright XBR-uitvoering. Een complete set bestaat uit twee 5,5 x 16 voorwielen, twee naafkapjes en twaalf moerkapjes voor de vooras en dito artikelen voor de achteras.

De lengte van de bouten laat niet toe dubbele Alcoa-wielen te monteren op de aandrijfas. Er wordt alleen een wiel op de buitenkant gemonteerd. De Hoeve Banden & Wielen is gevestigd in Waalwijk en is al tien jaar verdeler van Alcoa-producten.

Forrez

Het bedrijf is een honderd procent dochteronderneming van Forrez International, dat al sinds de jaren ’90 distributeur is van Alcoa-artikelen. Daarnaast is De Hoeve importeur van onder andere stalen velgen van het merk Jantsa, stalen truckvelgen van Antaeus en Nokian Heavy Tyres.

De specificaties van de nieuwe maat:

  • Wielmaat: 5.5 x 16
  • Gewicht: 7,7 kg (In vergelijking met een stalen wiel 11.8 kg)
  • Maximaal draagvermogen: 1.060 kilogram
  • Bolling: 115.5 mm
  • Aansluitmaat: 161/205/6/16mm

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Alcoa-velg voor middelzware voertuigen krijgt nieuwe maat”

Edwin Leuris|05.03.24|15:10

Zal s n setje bestellen voor onze nieuwste Sprinter VIP-Bus https://www.vipbus.nl/