Bridgestone-banden als eerste montage op Lexus NX

De Dueler-banden van Bridgestone worden als eerste montage onder de Lexus NX aangebracht. Het gaat om het type H/L 33. Dat maakt de Japanse bandenmaker bekend. De producten onderscheiden zich, volgens de fabrikant, onder meer door hun lage rolweerstand. Daardoor spelen de banden een belangrijke rol bij het leveren van optimale prestaties van de Lexus-SUV op het gebied van onder andere stabiliteit en brandstofefficiency.

Het voertuig is momenteel in Japan al verkrijgbaar, sinds eind vorige maand. Later dit jaar is de Lexus ook in Nederland te koop. Het gaat om de types 225/60R18 100H en 235/55R18 100V.

Dueler

Het is niet de eerste keer dat de Dueler-banden van Bridgestone worden gebruikt onder een SUV. Diverse andere modellen gingen de NX al voor. De Japanners geven dan ook aan zich te blijven inzetten om toekomstige voertuigen te kunnen voorzien van de Bridgestone-producten.

Lees ook: Bridgestone als eerste montage op hybride BMW i8

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.