Kwik-Fit scoort derde plaats bij verkiezing beste website

Kwik-Fit staat op de derde plaats in de top-100 van beste Nederlandse websites, met een gemiddelde score van 8,0. Dat blijkt uit onderzoek van site-vergelijker WUA!. De website van bloemenverkoper Fleurop is winnaar geworden en kreeg een waarderingscijfer dat drie tienden hoger ligt. De derde plek betekent voor Kwik-Fit een stijging van drie plaatsen ten opzichte van vorig jaar. De fastfitter presteerde dit jaar het beste in de onderzoeken naar APK en zomerbanden.

De resultaten zijn gebaseerd op onderzoeken die zijn uitgevoerd in de periode augustus vorig jaar tot en met juli dit jaar. In totaal gaven 8.900 respondenten hun oordeel over 4.493 websites met maar liefst 55.583 unieke websitebeoordelingen.

Onderzoek

Kwik-Fit was dit jaar de best presterende aanbieder in de onderzoeken naar APK (8,4) en zomerbanden (7,9). “Een groot aanbod tegen goede prijzen”, aldus een bezoeker tijdens het zomerbandenonderzoek. In het onderzoek naar APK-keuringsinstanties bleek Kwik-Fit ook de grote favoriet: zo’n 47 procent van de deelnemers zou daar het liefst de auto laten keuren.

Marketingdirecteur Arjan van der Meer is uiteraard verheugd met het resultaat: “We zijn gewoon alweer gestegen in de top-100. Zelfs tot in de top-3. Geweldig. Ik ben ontzettend trots dat we niet alleen de beste van de automotive-industrie zijn, maar ook bij de beste drie websites van álle branches horen. We ervaren dit als een groot compliment van onze klanten en als aanmoediging om ook komend jaar weer te investeren in het gebruiksgemak van onze website.”

Online

De respondenten van een WUA!-onderzoek wordt gevraagd zich te oriënteren op een product of dienst. Ze kunnen zelf bepalen hoe ze online op zoek gaan. De gevonden webshops worden beoordeeld op een aantal onderdelen, waaronder aanbod, merk en ‘look en feel’. Elke respondent beoordeelt vijf websites en kiest vervolgens een favoriete aanbieder. Voor het samenstellen van de jaarlijkse top-100 zijn de verzamelde onderzoeksresultaten vergeleken met die van aanbieders in andere branches. De lijst geeft dus aan welke websites door de Nederlandse consument als beste worden beoordeeld.

Lees ook: Kwik-Fit helpt vijftig leerlingen aan een baan

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.