Apollo Tyres

Testcentrum Apollo Tyres Enschede in gebruik

Apollo Tyres heeft in Enschede een Research en Development-centrum  (R&D) in gebruik genomen voor het testen en ontwikkelen van alle merken auto- en bestelwagenbanden die het bedrijf Apollo voert (Apollo, Vredestein en Dunlop).

Dit doet het bedrijf met meer dan 100 specialisten uit verschillende werelddelen. Onder andere uit India komen ruim 20 specialisten op het gebied van personenwagenbanden over om het bedrijf te versterken. De intentie is om het bedrijf uit te breiden naar 150 R&D-specialisten.

Groeiambitie

Apollo Tyres heeft haar Research & Development teams, die voorheen verspreid waren over haar drie voornaamste locaties in Nederland, India en Afrika, geherstructureerd. Doel van deze herstructurering is om een synergie te bereiken die aansluit bij de groeiambities van het bedrijf, en om snelheid en relevantie te genereren bij het betreden van nieuwe markten.

De nieuwe structuur verbindt de hele organisatie via twee grote R&D centra voor de twee belangrijkste productlijnen; banden voor commerciële doeleinden en banden voor persoonsvoertuigen. Hiermee heeft het bedrijf haar R&D resources van bijna 250 personen in Afrika, Europa en India samengebracht. Het ontwikkelen en testen van personenwagenbanden zal plaatsvinden in Enschede, Nederland. Het ontwikkelen en testen van banden voor commerciële doeleinden zal plaatsvinden in Chennai, India.

Keuze

De keuze voor de twee locaties is gebaseerd op de huidige en potentiële markten. Het Midden-Oosten en Azië vormen bijna 59% van de wereldwijde markt voor commerciële banden, terwijl Europa en Noord-Amerika verantwoordelijk zijn voor 51% van de verkoop van banden voor persoonsvoertuigen. Zo zullen beide R&D-afdelingen nauw contact hebben met testcentra, grondstoffenleveranciers en onderzoeksinstituten.

Peter Snel van Apollo Tyres R&D zal leiding geven aan de afdeling voor persoonswagenbanden in Enschede, Nederland. “Apollo heeft een dapper, strategisch besluit genomen om de R&D voor personenwagenbanden te centreren in Europa. Europa is een van de meest geavanceerde automotive-markten en het nieuwe R&D centrum biedt Apollo de kans om nog beter in te springen op de toekomstige wensen uit deze markt.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.