michelin anakee 3

Nieuwe Michelin-band voor BMW R1200GS

Michelin introduceert tegelijk met de presentatie van de nieuwe 2013 BMW R1200GS de nieuwe versie van de Anakee motorband. Deze zal op 50% van de BMW R1200GS motorfietsen geleverd gaan worden en voor alle andere grote allroads als ‘aftermarket’ motorband beschikbaar komen.

Volgens Michelin zelf is de nieuwe Anakee 3 gemaakt voor 90 % on-road en 10 % off-road. Hij is daarmee wat meer op de weg gericht dan zijn voorganger Anakee 2. Het percentage groeven in het profiel is van 30 % teruggebracht naar 20 %.

Langer mee

Het ontwerp bestaat uit schuin ingesneden centrale lamellen voor een betere dwarsgrip. Dankzij de ‘nieuwe componenten met silica’ gaat de Michelin Anakee 3 achterband volgens de makers zelf maar liefst meer dan 20 % langer mee dan de Anakee 2 achterband.

Als de motor een bocht van 30° neemt, heeft de nieuwe Anakaee 3 een tot 10 % groter contactvlak dan zijn voorganger, aldus Michelin.

Meer grip

Verder claimt de fabrikant dat de silica voor meer grip op natte wegen zorgt en dat het nieuwe profiel een regelmatig slijtagepatroon geeft, reageert snel en zich ook na vele kilometers consistent blijft gedragen.

De nieuwe Michelin Anakee 3 wordt uitgebracht in 14 afmetingen (5 diagonaal en 9 radiaal).

 

 

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.