Multi Tyre Concept

Oplossing voor veilig bandenvervoer per vrachtwagen

Krone heeft twee systemen ontwikkeld voor het veilig vervoeren van losse autobanden in schuifzeil opleggers. Het zekeren van een partij banden in een oplegger met schuifzeil is vrijwel niet te doen. Door het gebruik van diagonale spanbanden en dubbel uitgevoerd schuifzeil met daarin verticaal geplaatste aluminium planken, zegt Krone dit probleem te hebben opgelost.

Het probleem van het vervoer van autobanden is dat de lading de neiging heeft om in te zakken, wat bolle zeilen tot gevolg heeft. Deze lading zekeren is vrijwel niet te doen.

Uitbulken

De eerste oplossing die Krone aanbiedt maakt gebruik van diagonaal gespannen spanbanden waardoor het uitbulken van de planken en schuifzeilen voorkomen wordt. Dit Krone systeem voor het vervoer van autobanden kan ook als retrofit worden geleverd in standaard Krone schuifzeil opleggers. De set bestaat uit speciale planken met multi-locks.

Multi Tyre Concept

Bij de tweede oplossing die Krone aanbiedt zijn diagonale spanbanden niet nodig. Dit systeem met de naam Multi Tyre Concept is voorzien van een dubbel uitgevoerd schuifzeil met daarin verticaal geplaatste aluminium planken. Daarnaast zijn er twee kabels die over de gehele lengte door het zeil lopen.

 

 

Mit dem neuen Multi Tyre Concept bietet Krone ein zertifiziertes Ladungssicherungssystem für Reifen an, das ohne Kreuzverspannungen im Laderaum auskommt. Damit kann der Transport von Reifen deutlich einfacher und damit auch schneller umgesetzt werden.

Basis des Systems ist eine speziell für diesen Einsatzzweck entwickelte, doppelwandige Seitenplane mit jeweils fünf integrierten, senkrechten Leichtmetallprofilen in den vier seitlichen Rungenfeldern. Zudem werden je zwei hochfeste Seile pro Seite über die gesamte Fahrzeuglänge montiert. Dank des neuen Krone-Konzepts ist eine aufwendige Kreuzverspannung im Laderaum nicht mehr erforderlich. Das Krone Multi Tyre Concept ist zertifiziert gemäß DIN EN12642, Daimler 9.5 und VDI 2700 Getränke.

Fazit: Mit dem neuen Krone Multi Tyre Concept bietet Krone eine weitere intelligente Lösung, welche den Reifentransport deutlich vereinfacht.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Fred Kramer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.