Eco banden hebben veel langere remweg

Eco- of groene banden blijken een veel langere remweg te hebben dan standaard banden. Dat blijkt uit een proef van het programma Fifth Gear. Het verschil met een standaard bands kan oplopen tot zeker 13 meter.

Eco banden zijn vaak standaard gemonteerd op bepaalde modellen en zijn geoptimaliseerd zijn om zo zuinig mogelijk te rijden. Maar wat nog niet bekend was is dat de groene banden een veel langere remweg hebben.

Brandstofverbruik

Dat was de nogal schokkende uitkomst van een test die Fifth Gear heeft gedaan. Een simpele maar effectieve manier om het brandstofverbruik van auto’s terug te dringen is door er eco banden onder te zetten, maar dat kan dus potentieel gevaarlijk zijn in bepaalde situaties.

Fifth Gear meet bijna 10 mph verschil aan snelheid in de bochten. Dat hebben ze gedaan door een test met 3 banden uit te voeren; de standaard Continental banden, budgetbanden van Matador en tweedehands banden. De tweedehands winterbanden remmen 13 meter eerder dan de Continental ecobanden die standaard gemonteerd worden.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.