Apollo Tyres ontvangt Tire Manufacturer of the Year Award

Apollo Tyres is onlangs benoemd tot Tire Manufacturer of the Year tijdens de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2013. De ceremonie vond plaats op de Tire Technology Expo in Keulen, Duitsland. De deskundige jury bestond uit professionals en innovatieve denkers uit de bandenindustrie.

In 2011 begon Apollo Tyres met het tweede strategische vijfjarenplan voor groei, met als doel een plek te verzekeren in de internationale top 10 van bandenfabrikanten. Het bedrijf overweegt zowel organische als anorganische groei tot buiten de drie thuismarkten in Azië, Europa en Afrika.

Erkenning

Onkar S. Kanwar, bestuursvoorzitter van Apollo Tyres over de erkenning: “Kwaliteit, innovatie en duurzame bedrijfsvoering zijn al lange tijd de hoekstenen van onze vooruitgang. En we hebben behoorlijk wat vooruitgang geboekt. Six Sigma-initiatieven, automatisering en geavanceerde machines, vakkundig personeel, productinnovaties en serviceoplossingen zijn nu onlosmakelijk verbonden met ons kwaliteitsaanbod voor klanten.

“Internationale erkenning, zoals de titel Tire Manufacturer of the Year, versterkt ons streven naar nog mooiere en geavanceerdere banden voor onze klanten over de hele wereld.”

Terecht

Graham Heeps, redacteur van Tire Technology International, geeft commentaar: “Deze eerste overwinning van Apollo Tyres is volkomen terecht. Het bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt. Maar wat ik echt bewonder, is dat Apollo de specifieke uitdagingen van lokale markten aangaat. Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe R&D Center in Europa.”

Apollo Tyres heeft daarnaast de R&D-structuur gedecentraliseerd met centra in India, gericht op banden voor bedrijfsvoertuigen, en in Nederland, exclusief gericht op de ontwikkeling van producten voor personenauto’s. Zo wil het bedrijf klanten wereldwijd bereiken met producten die zijn afgestemd op hun behoeften.Na uitbreiding van de activiteiten naar het Midden-Oosten vorig jaar, wordt nu gekeken naar mogelijke vestigingen in Zuidoost-Azië en Australië.

Award

De Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence zijn een erkenning voor innovatie en uitmuntendheid in de bandenindustrie. De kandidaten zijn genomineerd door de lezers van Tire Technology International en de lijst is aangevuld met suggesties van de redactie van het tijdschrift.

Deze lijst wordt vervolgens voorgelegd aan een onafhankelijk panel van internationale experts uit de bandenindustrie. Dit panel kiest de winnaars, die elke februari worden bekendgemaakt op de Tire Technology Expo in Keulen.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.