GSnel distributie

Profile Tyrecenter beloont groen bandenbeleid

Profile Tyrecenter Truck Europe heeft het certificaat ‘Duurzaam op de weg’ uitgereikt aan transporteur G. Snel uit Woerden. G. Snel is distributiespecialist in retail in de Benelux en voldoet volgens Profile aan de laatste normen voor een duurzaam bandenbeleid.

Het certificaat toont aan dat G. Snel actief is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en daarbij ook de kosten weet te drukken. Het duurzame bandenbeleid resulteert namelijk in een maximale kosten-, brandstof en CO2-reductie.

Innovatief

Commercieel Directeur Profile Tyrecenter Truck Europe, Ruud Eijsten: “Profile Tyrecenter Truck Europe zet zich bewust in voor een milieuvriendelijk transportbeleid. Als innovatieve specialist in de transportsector willen wij een voorbeeld zijn voor anderen. Om die positie te behouden leggen wij een sterke focus op maximale verlaging van de CO2 uitstoot en op kostenbesparing. Dit is in het huidige economische klimaat onvermijdelijk.”

Volgens Eijsten valt het belang van een groen bandenbeleid voor transportondernemingen niet  e onderschatten: “Duurzame banden hebben een hoog rendement. Brandstofkosten beslaan een groot deel van de totale transportkosten en deze zullen alleen maar stijgen. Om hierop te bezuinigen zetten de ‘groene transportbedrijven’ duurzame banden in met een hoog rendement.”

Hoger rendement

“Wij zijn verheugd dat meerdere bedrijven zich nu hebben kunnen certificeren en het belang van ‘Duurzaam op de weg’ zien. De gecertificeerde transportbedrijven maken gebruik van een breed gamma aan diensten om een hoger rendement uit banden te halen. b

Bandenspanningscontroles ieder kwartaal inclusief correctie, balanceren van banden, een correcte uitlijning en de inzet van het complete bandenmanagementsysteem met bijbehorende rapportages behoren hier onder meer toe”, aldus Eijsten.

De besparende producten en diensten van Profile Tyrecenter vormen de basis voor het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.