Firestone AD2

Nieuwe landbouwband Firestone AD2 duurzamer en sterker

Firestone heeft een nieuwe landbouwband geïntroduceerd. De AD2 (Advanced Deflection Design) is specifiek geschikt voor telers die vaak op een zeer moeilijke ondergrond moeten werken. De band kan tot 20% meer lading trekken en bespaart tot 4% meer brandstof in vergelijking standaard landbouwband, belooft Firestone.

De nieuwe landbouwband van Firestone is ontworpen met gebruik van AD2TM-technologie en speciaal geschikt gemaakt voor de agrarische markt. Volgens Tom Rodgers van Firestone biedt de band een oplossing voor veel boeren. “De telers worden vaak gedwongen om banden gemaakt voor vrachtwagens of bussen op zware-pull-type werktuigen te gebruiken.”

Grotere voetafdruk

“Deze band is speciaal gemaakt met agrarische behoeften in het achterhoofd. Door gebruik te maken onze AD2 technologie laat de band een grotere voetafdruk achter met minder bodemverdichting. Bij de ontwikkeling van de AD2 is nauw samengewerkt met de afdeling Truck en Bus van Firestone om zo tot een innovatieve oplossing te komen voor de Noord-Amerikaanse boer”, aldus Rodgers.

De band is uitgebreid getest alvorens deze de markt betreedt. Uit de tests blijkt de toegenomen trekkracht van de AD2 ( plus 20%). Ook het brandstofverbruik gaat met 4% achteruit terwijl er door een betere grip tevens een tijdswinst van 5% is te boeken, zegt Firestone.

 

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.