Pneu Expo

Nederlands bedrijf opent bandenbeurs Pneu Expo in Lyon

Zuss Fashion Design uit het Nederlandse Harderwijk opent op 12 maart met een modeshow de Pneu Expo in Lyon. Het Harderwijker modebedrijf transformeert banden in draagbare kunst voor dames en heren. Het modebedrijf is door de organisatie gevraagd vanwege de originele ontwerpen die van afgedankt rubberen binnenbanden zijn gemaakt.

De Pneu Expo vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in de Eurexpo in Lyon en is een wereldwijde ontmoeting van van de bandenindustrie, alle bandentypes en accessoires. Het is de tweede keer dat de beurs wordt gehouden.

Doorbraak

Het optreden op de Pneu Expo kan voor Zuss een internationale doorbraak betekenen. Op de beurs  worden 4 Awards uitgereikt voor zowel ontwerp, techniek, innovatie als milieuvriendelijkheid van banden.

Opdrachtgever en beursorganisator is Editions VB te Versailles, een uitgever die in heel Frankrijk onder andere autobladen uitgeeft. De zes mannequins van Zuss dragen verschillende unieke creaties, variërend van artistiek tot extravagant en zelfs uitdagend.

Bandenlabel

Totaal showt Zuss 18 creaties, waaronder enkele stukken uit de Zuss Illuminated collectie; het gaat hier om kleding van fosforescerend materiaal. Sommige kleding was al beschikbaar, maar de ontwerpster maakt speciaal voor de show ook nieuwe ontwerpen.

Ontwerpster Christa de Leeuw van Weenen: ‘Mijn uitgangspunt bij het ontwerpen van de kleding is altijd recycling van materiaal geweest. Ik denk dat de creaties van Zuss daarom zo goed bij deze openingsshow passen. De bandenindustrie is druk bezig met recycling van materiaal, onder andere met milieu-labeling van banden. Onze show, ontwerpen en aanpak passen hier uitstekende bij’. De modeshow start om 18.00 uur.

Zuss


Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.