Greentrax Vredestein

Apollo Vredestein ziet kansen in gazononderhoud

Greentrax, nieuwe band van Apollo Vredestein voor professionele grasmaaiers, gepresenteerd op landbouwbeurs in Parijs, eind februari 2013

Met de ontwikkeling van de Greentrax wil bandenproducent Apollo Vredestein een nieuwe markt betreden. De nieuwe band is bestemd voor de professionele grasmaaier.

Vredestein maakt al langer banden voor industriële voertuigen, maar die markt biedt volgens het bedrijf nog veel groeimogelijkheden, zoals op het gebied van gazononderhoud. “We hebben het huidige aanbod in dat segment onder de loep genomen en vrijwel direct geconstateerd dat we iets toe te voegen hebben”, zo zegt marketing- en salesmanager Ruud Nijland van Vredestein in het bedrijfsblad Newsflash.

Greentrax

De nieuwe band richt zich op gebruikers van professionele grasmaaiers die ingezet worden voor het onderhoud van parken, openbaar groen, sportaccomodaties of groen rondom bedrijfsgebouwen. Bij de ontwikkeling van de band zegt Vredestein gebruik te hebben gemaakt van de ervaring die het bedrijf heeft opgedaan met landbouwbanden, met name als het gaat om bodembescherming en wegtransport. De Greentrax is onder de merknaam Vredestein vanaf maart al leverbaar in verschillende maten. In de tweede helft van het jaar komen er nog meer afmetingen bij.

De band is eind vorige maand geïntroduceerd op Sima 2013 in Parijs, een van de grootste landbouwbeurzen in Europa. Apollo Vredestein presenteerde er verder een nieuwe lijn banden voor toepassing op diverse industriële bouwmachines.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.