Continental Hannover

180.000 gerecoverde banden met nieuwe Continental-fabriek

Continental gaat in zijn nieuwe fabriek in Hannover 180.000 gerecoverde banden per jaar produceren. Volgens Continental is de fabriek in Hannover de eerste in de wereld die gebruik maakt van de synergie tussen loopvlakvernieuwing en recycling van banden. Daardoor zal het percentage gerecycled rubber worden verdubbeld. Met bouw van de fabriek is een investering van 10 miljoen euro gemoeid.

De fabriek betekent een nieuwe stap in de ontwikkeling van het ContiLifeCycle. De nieuwe ContiLifeCycle fabriek zal worden gebouwd in Hannover-Stöcken en creëert meer dan 100 nieuwe banen.

Expertisecentrum

De fabriek ContiLifeCycle zal ook dienen als een expertisecentrum waar afdelingen van onderzoek en ontwikkeling, productie, productie, engineering en kwaliteitscontrole bij elkaar zijn gebracht.

ContiLifeCycle is gebaseerd op vier pijlers: nieuwe banden, herprofileren, productie en beheer.

Plicht

“We zijn nu in staat om gebruikte loopvlak rubber en versleten banden op een gecontroleerde manier te verwerken, zodat ze kunnen worden hergebruikt voor de productie van nieuwe banden en voor een nieuw loopvlak” aldus Dr. Andreas Esser, Hoofd van de Business Unit Commercial Vehicle Tires bij Continental.

“In de nieuwe fabriek is Continental in staat om via een nieuw recyclingproces de hoeveelheid te recyclen rubber te verdubbelen. Wij geloven dat het onze plicht is om duurzame oplossingen te zoeken voor de productie en de recycling van banden”, aldus Esser.

Door middel van een nieuw ontwikkeld productieproces is Conti er in geslaagd de hoeveelheid materiaal van oude in nieuwe banden bijna te verdubbelen. Met de geplande recyclingsvolumes verwacht Continental 4000 ton grondstof per jaar te kunnen besparen, waarvan ongeveer 2.400 ton rubber en 1.600 ton van de vulstoffen roet en silica.

Stilgelegd

De productie in Hannover-Stöcken werd in 2010 stilgelegd maar nu gaat Continental ruim 10 miljoen euro investeren in de oude locatie.

Verwacht wordt dat de fabriek op volle capaciteit straks 180.000 gerecoverde banden per jaar kan produceren. De markt voor truck- en busbanden heeft in Europa een volume van circa 18 miljoen banden per jaar.

Auteur: Fred Kramer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.