Bridgestone, Ecopia, H-Trailer

Bridgestone introduceert nieuwe trailerband binnen Ecopia-lijn

Bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe trailerband ontwikkeld binnen de Ecopia-lijn. Het betreft de band Ecopia H-Trailer 001. De band betreft de opvolger van de R109 Ecopia. 

De band is speciaal ontworpen om brandstof te besparen en beschikt over dezelfde kwaliteiten op het gebied van duurzaamheid, slijtage, handling en loopvlakvernieuwing als de R109 Ecopia. De nieuwe band heeft verder over een aanzienlijk lagere rolweerstand en een verbeterde grip en remwerking onder natte weersomstandigheden.

Ecopia

Volgens Harald van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning van Bridgestone Europe, zijn de nieuwe Ecopia-banden het antwoord op bedrijven die willen besparen op de operationele kosten van hun wagenpark. Met de band kan zowel een besparing in de kosten voor brandstof als in het verlagen van de kosten per kilometer worden gerealiseerd.

In de nieuwe Ecopia H-Trailer 001 is gekozen voor de integratie van de exclusieve Bridgestone NanoPro-Techcompound. Deze compound zorgt voor een beperking op het energieverlies en levert een verbeterde rolweerstand. Daarbij wordt geen afbreuk gedaan aan de andere prestaties van de band, zoals tractie, grip op nat wegdek en levensduur.

Loopvlak

De band is ook voorzien van de Waved belt-structuur. Deze structuur met verbeterde stabiliteit en duurzaamheid maken een zwaardere beladingsgraad en loopvlakvernieuwing mogelijk. De nieuwe Ecopia H-Trailer 001 wordt is deze maand gelanceerd in de maat 385/55 R22,5.

De band heeft een B-label voor rolweerstand, een C-label voor grip op nat wegdek en een geluidswaarde van 73 dB. Om tot de maximale voordelen van de band te kunnen komen, zou de trailerband gecombineerd moeten worden met de andere vrachtwagenbanden, zoals de Ecopia H-Steer 001 en Ecopia H-Drive 001. Dit zijn de banden voor het stuur en de aangedreven as.

Combinatie

Volgens Bridgestone kan de combinatie van de drie nieuwe Ecopia-banden leiden tot een brandstofbesparing van wel 5 procent bij het rijden op de snelweg ten opzichte van de vorige banden uit de Ecopia-serie.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.