Sportwagen, Vredestein, Ultrac Vorti R

Vredestein presenteert Ultrac Vorti R in Monaco

Bandenfabrikant Vredestein heeft tijdens de beurs Top Marques in Monaco de nieuwe band Ultrac Vorti R gepresenteerd. De band zelf werd al tijdens de Geneva Motor Show geïntroduceerd.

Vredestein bracht de band tijdens de beurs op een spectaculaire en unieke manier onder de aandacht te brengen. De band kon namelijk rijdend in een Hamann BMW M5, op het beroemde stratencircuit van Monaco, worden getest.

Hamann

Om de band nog meer te promoten was er tijdens het evenement ook een Hamann Mercedes-Benz SLS Cabriolet aanwezig. Deze was volledig voorzien van de kleuren en de styling van Vredestein en de Ultrac Vorti R.

Sinds begin 2013 heeft Vredestein een samenwerkingsverband met Hamann Motorsport GmbH. Hamann behoort tot de top van firma’s die zijn gespecialiseerd in het individualiseren en perfectioneren van topklasse auto’s. Hamann werkt onder meer voor merken als BMW, Aston Martin, Rolls-Royce, Range Rover en Mercedes-Benz.

Ultra High Performance

De nieuwe band Ultrac Vorti R past perfect bij deze topklasse auto`s. De band valt in de categorie Ultra High Performance van Vredestein en is daarmee een band die geschikt is voor sportieve auto`s. De Ultrac Vorti R gaat een stap verder dan de Ultrac Vorti als het gaat om grip en sportiviteit.

De Ultrac Vorti R is geschikt om in te zetten onder de meest extreme omstandigheden, zoals op een circuit. Het Italiaanse designhuis Giugiaro was nauw betrokken bij het ontwerp en de ontwikkeling van de band. Er is gekozen voor een assymetrisch en strak profiel. De band zelf heeft ook designkenmerken door carbonaccenten op zowel loopvlak als zijkant.

Maatwerk

De band heeft een Y-codering, waarmee duidelijk is dat de band geschikt is voor snelheden boven de 300 km/u. Overigens kan de band ook nog eens op maat geleverd worden.

Voor de BMW M5 en M6 ontwikkelde Vredestein bijvoorbeeld een band waarbij op de zijkant het Hamann-logo staat. Daarbij is een specifieke achterasversie van de Ultrac Vorti R gemaakt. Deze is in staat de perfecte combinatie tussen hoge snelheid en de achterwielaandrijving te realiseren.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.