Autopromotec, 2011, beurs

Jubileumeditie vakbeurs Autopromotec eind mei in Bologna

De beurs Autopromotec maakt zich dit jaar op voor de 25e editie. De beurs, die van 22 tot en met 26 mei in het Italiaanse Bologna wordt gehouden, is een tweejaarlijkse beurs op het gebied van Automotive benodigdheden en aftermarket producten. Autopromotec 2013 is een beurs die uitermate geschikt is voor professionals die in de bandensector werken, omdat er veel fabrikanten en leveranciers aanwezig zijn.

Autopromotec werd voor het eerst in 1964 gehouden. Tijdens een conferentie van BIPAVER, een Europese organisatie die alle nationale organisaties in de bandensector vertegenwoordigt, werd een kleine expo gehouden met materialen en producten voor retreading banden. Deze expo trok toen al grote belangstelling.

Het jaar daarop werd navolging gegeven aan de expo om de technologische ontwikkelingen in de retreading-sector zichtbaar te maken. Vanaf 1967 wordt de beurs tweejaarlijks gehouden en wel in Bologna.

Exposanten

Volgens de pre-catalogus hebben zich voor de 25e editie van Autopromotec al heel wat fabrikanten en leveranciers aangemeld. De teller staat momenteel op 1.100 exposanten bij Autopromotec 2013. De vorige editie van de beurs, Autopromotec 2011, kende een totaal aantal exposanten van 1.473.

Ten opzichte van de vorige beurs in 2009 betekende dit een toename met 4 procent, aangezien er toen 1.443 exposanten waren. In 2011 kwamen 930 exposanten uit Italië zelf. Dat was een aandeel van 63 procent. De overige exposanten, 543 in totaal, kwamen uit de rest van de wereld. In totaal waren 50 landen vertegenwoordigd tijdens de editie van 2011. Nederland kende een afvaardiging van 23 exposanten.

Sectoren

Ook dit jaar hebben diverse Nederlandse bedrijven zich al aangemeld voor de beurs, al dan niet via hun Italiaanse ondernemingen. De deadline voor aanmelding als exposant tijdens de beurs sloot overigens op 31 oktober 2012. De beurs trok in 2011 103.666 professionals uit de branche.

Tijdens de beurs kunnen experts uit de automotive industrie de aanwezigheid van meerdere sectoren en producten verwachten. Er zullen onder meer materialen, machines, gereedschap en aanverwante producten aanwezig zijn voor bandenspecialisten. Bezoek de website van Autopromotec voor meer informatie.

Bekijk hier de video’s van BandenProTV:

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.