Kenda, bandenproducent

Kenda Tires ontwikkelt ‘groene’ autoband

Autobandenfabrikant Kenda Tires heeft een ‘groene’ autoband ontwikkeld. Het gaat om de KR 30, een band die ontworpen is met een grote focus op het beperken van het brandstofverbruik. 

Volgens Kenda-directeur James Lo is het beperken van het brandstofverbruik niet het enige dat de KR 30 kan. De band bevat ook een speciaal geluidsarm profiel. Daarmee voldoet de band ook aan de strengere EU-eisen.

CO2-emissie

Volgens Lo heeft de band de CO2-emissie met 20g/km beperkt. Dat komt mede door het gebruik van unieke materialen en technologie. “In totaal kan een reductie van 6 ton aan CO2 worden bereikt gedurende de levenscyclus van een auto. Dat is het equivalent van 500 bomen per jaar qua CO2-absorptie.”

De band beschikt verder over nieuwe technologie voor de zijwand van de band. Daardoor wordt de rolweerstand verminderd en verbeteren de prestaties bij het remmen op een nat wegdek. Volgens Kenda zorgt de gelijke compound er bovendien voor dat er minder frictie ontstaat.

Brandstofconsumptie

Daardoor neemt de warmteproductie af en als gevolg daarvan dus de brandstofconsumptie en de rolweerstand. De brandstofconsumptie zou met de KR 30 met 3 procent teruggebracht kunnen worden.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.