Michelin, logo

Michelin krijgt award als Top Global Innovators

Bandenfabrikant Michelin heeft een Award gekregen voor Top Global Innovators door Thomson Reuters. Michelin staat op de jaarlijkse ranglijst van Thomson Reuters over 2012, waarop de 100 meest innovatieve bedrijven staan wereldwijd. 

Volgens Terry Gettys, directeur onderzoek en ontwikkeling binnen Michelin Group, staat de dynamiek van innovatie en de zoektocht naar nieuwe technologieën al centraal binnen Michelin sinds de start van de onderneming. De strategie van Michelin is om de innovatie te gebruiken ten gunste van de behoeften van de klant.

Award

Volgens Gettys heeft de binding met innovatie er voor gezorgd dat Michelin zich kan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Stappen voorwaarts die Michelin heeft gerealiseerd zijn onder meer de radiaal-band en de eerste brandstofbesparende ENERGY-banden.

Bij Michelin werken tegenwoordig meer dan 6.000 mensen op de afdeling research & development. Zij worden daarbij bijgestaan door bijna 350 andere professionals die helpen bij het realiseren van het proces van onderzoek en ontwikkeling. Dit programma kost Michelin jaarlijks 800 miljoen dollar.

Innovatie

Volgens David Brown, managing director bij Thomson Reuters IP Solutions, is het uitreiken van de Award aan Michelin tekenend voor het bedrijf, omdat de Award specifiek gericht is op bedrijven die een enorme stimulans bieden op het gebied van innovatie. Om in aanmerking te komen voor de Award moeten bedrijven in de afgelopen drie jaar honderd of meer patenten hebben gedeponeerd.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.