Winterband, Bridgestone, Blizzak W810

Bridgestone en Firestone introduceren nieuwe winterbanden

Bridgestone en Firestone introduceren beiden nieuwe winterbanden. Firestone, onderdeel van Bridgestone, komt met een band voor personenwagens. Bridgestone heeft een band ontworpen voor gebruik onder middelzware tot zware bestelwagens.

De band van Bridgestone betreft de Blizzak W810, de opvolger van de Blizzak W800. Het is een robuuste bedrijfsautoband voor winterse omstandigheden, met een langere levensduur en een lager brandstofverbruik dan de W800. De band maakt deel uit van een nieuwe generatie bedrijfsautobanden die speciaal zijn gemaakt voor winterse omstandigheden in Midden‑Europa.

Bestelwagenband

De band beschikt onder meer over 3D‑groeven, toegepast op de schouder van de band waardoor een hoge blokstijfheid en goede grip en handling te garanderen valt. Ook presteert de band aanmerkelijk beter bij sneeuw, gladheid en onder natte omstandigheden. De Blizzak W810 is vanaf deze maand leverbaar in de meest populaire maten binnen dit segment.

De band die Firestone introduceert is de Winterhawk 3, de opvolger van de Winterhawk 2 Evo. De Winterhawk 3 is een allround winterband voor het middenklassesegment. De band is 6 procent lichter, bespaart 2 procent brandstof en gaat ook nog eens 30 procent langer mee in vergelijking met de Winterhawk 2 Evo.

Winterband

Deze verbeterde prestaties worden gerealiseerd door het gebruik van speciale lamellen. Dankzij de grotere capaciteit van de groeven in het loopvlakontwerp wordt bovendien een betere tractie op sneeuw en meer grip op ijs gerealiseerd. Ook leidt het tot betere prestaties onder natte omstandigheden.

De Winterhawk 3 heeft de labels C voor grip onder natte omstandigheden en E voor rolweerstand. De levering van de band gaat vanaf juni 2013 van start, waarna er vanaf augustus 2013 13 formaten leverbaar zijn. In 2014 groeit dit aantal leverbare modellen tot 31 en in 2015 tot 51 modellen.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.