Dunlop, Sportmax Q3, sportband

Dunlop lanceert motorband Sportmax Q3

Bandenfabrikant Dunlop heeft de motorband Sportmax Q3 gelanceerd. Dit is de opvolger van de Sportmax Q2. De band is vanaf juni verkrijgbaar bij dealers in de Verenigde Staten. De Sportmax Q3 wordt door Dunlop gezien als de nieuwe generatie motorband voor sportief gebruik. 

Bij de Sportmax Q3 wordt gebruik gemaakt van de nieuwe koolstofvezeltechnologie van Dunlop (Carbon Fiber Technology oftewel CFT). Volgens Mike Manning, general manager Marketing bij Dunlop, is de opvolger van de Q2 nog beter dan de veelgeprezen Q2-motorband.

Koolstofvezel

De Sportmax Q3 in combinatie met de CFT zorgt voor een versteviging van de zijwanden van de band. Het gebruik van koolstofvezel zorgt verder voor een hogere sterkte, een lager gewicht, een hogere chemische weerstand, een hogere temperatuurweerstand en een lagere thermische expansie. Voor een sportieve band als de Sportmax Q3 zijn dit belangrijke eigenschappen.

De ontwikkeling van de Sportmax Q3 is mede tot stand gekomen via een andere Dunlop-band en de inzet hiervan bij AMA Pro Road Racing. De Sportmax D211 heeft voor de Sportmax Q3 als mal gediend. Dit heeft geleid tot een verbetering van het GP-A-profiel met minder groeven maar wel langere groeven. Daardoor kan water efficiënter weggevoerd worden in natte weersomstandigheden.

Sportmax Q3

Dunlop merkte bij tests dat de Sportmax Q3 uitzonderlijke stabiliteit geeft in bochten. Daarnaast is de Sportmax Q3 makkelijk te besturen en reageert de band snel op de gemaakte stuurbewegingen. Zo biedt de Sportmax Q3 een voorspelbare en soepele sturing, wat de bestuurder van de motorfiets meer zelfvertrouwen tijdens het rijden kan geven.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.