vredestein, wintrac, xtreme S, winterband

Vredestein lanceert nieuwe winterband Wintrac Xtreme S

Apollo Vredestein heeft vorige week in Italië de Wintrac xtreme S geïntroduceerd. Dat is Vredesteins nieuwste Ultra High Performance-winterband. Gedurende vier dagen worden honderden grote Europese klanten en de medewerkers van de eigen verkooporganisatie uitgenodigd kennis te maken met Vredesteins nieuwste uitbreiding van de winterbandenlijn en tegelijkertijd te genieten van het Italiaanse La Dolce Vita.

De Wintrac xtreme S is ontworpen in samenwerking met het Italiaanse designhuis Giugiaro, een samenwerking die ook al garant stond voor het succes van onder andere de Ultrac Sessanta en de Ultrac Vorti. Om deze reeds 15 jaar durende samenwerking te vieren, vindt de introductie van de Wintrac xtreme S plaats in Turijn, het thuis van Italdesign Giugiaro én het Mekka van de auto-industrie.

Vredestein Wintrac xtreme S

Als opvolger van de Wintrac xtreme is de Wintrac xtreme S ontworpen om de grillige weersomstandigheden in het koudste seizoen te trotseren. De uitmuntende grip en stuurprecisie maken de Wintrac xtreme S tot een zeer veilige band op sneeuw, ijs, slush, vochtige en droge koude ondergronden.

Internal Sipe Locking Technology (ISLT) tilt de eigenschappen naar een uitzonderlijk hoog niveau. Hierdoor voelt de Wintrac xtreme S zeer stabiel aan en is deze winterband met snelheidscodering Y geschikt voor de snelste auto’s (geschikt voor snelheden tot 300 km/u). Naast zijn goede eigenschappen op winterse omstandigheden als Sneeuw en Slush en zijn geschiktheid op hoge Snelheden, bevat deze in samenwerking met Giugiaro ontworpen winterband bovendien over Stijl. De Wintrac xtreme S dus!

Sneeuw, ijs en slush

Goede grip en adequaat stuurgedrag op sneeuw, ijs en slush zijn belangrijke eigenschappen van de Wintrac xtreme S. Zijn optimale tractie en grip zijn het gevolg van de grote hoeveelheid lamellen, waarvan het profiel twee typen kent. Het middenblok is voorzien van rechte lamellen die niet alleen zorgen voor optimale tractie, maar bovendien voor een korte remweg op sneeuw en ijs.

De zigzaglamellen in de schouders van de band zorgen juist voor goede handling op glad wegdek. Dankzij de twee extra brede langsgroeven in combinatie met V-groeven in de stabiele middenbaan wordt ook water snel afgevoerd. Grip blijft hierdoor ook optimaal op een nat wegdek. De Wintrac xtreme S heeft niet alleen de bekende M+S vermelding, maar ook het ‘Three Peak Snowflake’-symbool, om overal ter wereld als een echte winterband te worden aangemerkt.

Stuurprecisie

De Wintrac xtreme S is een perfecte band voor de grillige weersomstandigheden in het koudste seizoen. Internal Sipe Locking Technology (ISLT) maakt de Wintrac xtreme S ook in de regen en op sneeuwvrije wegen zeer stabiel. Deze technologie zorgt voor een grote stijfheid van de lamellen tijdens bijvoorbeeld het wisselen van rijstrook of in bochten.

Doordat de lamellen onder belasting in elkaar grijpen ontstaan stevige blokken in de schouders en het midden van het profiel: blokken die beduidend meer stuurgevoel en een nauwkeurige reactie op stuurbewegingen geven. Hiermee biedt de Wintrac xtreme S een zeer goede koersvastheid en stuurstabiliteit onder alle omstandigheden.

Lage rolweerstand en slijtvast

Het rubbermengsel voor het loopvlak van de Wintrac xtreme S heeft een verbeterde polymeercombinatie met een geoptimaliseerd vulstofsysteem. In combinatie met een nieuwe generatie silaan zorgt dit ervoor dat de Wintrac xtreme S een hoge mate van slijtvastheid heeft, waardoor de band garant staat voor vele kilometers veilig rijplezier. Bovendien heeft de Wintrac xtreme S door deze unieke combinatie een geringe rolweerstand.

De Wintrac xtreme S is ontwikkeld in nauwe samenwerking met enkele gerenommeerde partners in de auto-industrie. Naast Italdesign Giugiaro dat mede verantwoordelijk was voor het ontwerp van het symmetrische, richtingsgebonden profiel, werkt Vredestein ook samen met wereldberoemde premium autostylers zoals Carlsson, HAMANN en MANSORY.

Samenwerking

De ervaring van Apollo Vredestein en de samenwerking met deze premium autostylers heeft ertoe geleid dat de meest vooruitstrevende technologie en de beroemde Apollo Vredestein-veiligheidsaspecten in de Wintrac xtreme S zijn gecombineerd. Hiermee kan de band probleemloos voldoen aan de hoge verwachtingen die in het Ultra High Performance-segment aan een band worden gesteld.

Matenpakket Vredestein Wintrac xtreme S

215 / 65 R 16 98 H
205 / 55 R 16 94 V XL
215 / 60 R 17 96 H
225 / 55 R 17 101 V XL
245 / 50 R 18 104 V XL
245 / 40 R 18 97 Y XL
235 / 45 R 19 99 V XL
235 / 40 R 19 96 Y XL
245 / 40 R 19 98 Y XL
275 / 35 R 19 100 Y XL
245 / 35 R 20 95 Y XL
275 / 30 R 20 97 Y XL

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.