Continental, banden, busvervoer

Continental ontwikkelt nieuwe Premium-bandengeneratie voor personenvervoer

Continental heeft een nieuwe Premium-bandengeneratie ontwikkeld voor het gebruik in het personenvervoer. Het betreft de zogenoemde bandengeneratie 3 binnen het Premium-segment van de bedrijfsvoertuigbanden van Continental.

Bandengeneratie 3 is ontwikkeld met het doel een op de toepassingen van de klanten geoptimaliseerde productreeks te bieden, die het economische succes van de klanten verder ondersteunt. Deze nieuwe bandengeneratie start met een uitgebreid portfolio voor busbanden.

Busband

Er zijn drie nieuwe, gebruiksspecifiek geconstrueerde bandenseries met de namen Conti Coach, Conti CityPlus en Conti Urban. De bandenseries bieden allemaal klantgeoriënteerde oplossingen voor de veelzijdige werkomgeving van de bussen en zijn geschikt voor alle toepassingsgebieden binnen het personenvervoer.

De Conti Coach is bestemd voor het internationale reisverkeer per bus. De Conti Coach HA3 is verkrijgbaar als rondomband in de formaten 295/80 R 22.5 en 315/80 R 22.5. Deze banden zijn zuinig, bieden een goede grip en sporing en zorgen voor een nauwkeurig stuurgedrag. De lamellentechnologie zorgt voor uitstekende grip in natte omstandigheden.

Rondomband

De Conti CityPlus HA3 is een speciaal voor het regionaal verkeer ontwikkelde band. Deze rondomband is verkrijgbaar in de maat 295/80 R 22.5 en kenmerkt zich door de handlingseigenschappen en grip op natte wegen, een zeer goede kilometerprestatie en gelijkmatige slijtage.

De laatste band binnen de bandengeneratie 3 is de Conti Urban, bestemd voor het stadsverkeer per bus. De Conti Urban HA3 is er als rondomband in de formaten 275/70 R 22.5 en 315/60 R 22.5. Continental zorgde voor een meer versterkte zijwand voor effectieve bescherming tegen stoeprandschade en een tot 20% hogere kilometerprestatie.

De banden bieden voor busexploitanten veel voordelen, omdat ze zorgen voor een hoog rijcomfort, maar ook veilig zijn. De rentabiliteit van de banden is ook in orde met een hoge brandstofefficiëntie en de mogelijkheid tot nasnijden en loopvlakvernieuwing bij de band.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.