Michelin X-Super Terrain, band, zwaar terrein

Michelin introduceert X-SUPER TERRAIN voor zwaar gebruik

De Franse bandenfabrikant heeft de Michelin X-SUPER vernieuwd en de opvolger X-SUPER TERRAIN + geïntroduceerd. Met deze nieuwe band kunnen voertuigen geschikt voor zwaar terrein nog veelzijdiger en flexibeler ingezet worden.

Met de X-SUPER TERRAIN + wordt een volledige range van technologische oplossingen geboden door Michelin, die bedrijven in staat stelt te werken in bijvoorbeeld steengroeven of bij grootschalige infrastructurele projecten. De X-SUPER TERRAIN + beschikt net als de voorganger over een exceptionele tractie.

Innovatie

De band beschikt verder over de laatste technologische innovaties van Michelin. Te denken valt aan extra versterkingen aan de band en de nieuwste generatie C2-behuizing. Door nieuwe, meer slijtvaste, compounds is de levensduur van de banden bovendien fors verhoogd. De banden gaan nu tot 15% langer mee.

Bij activiteiten op zwaar terrein, zoals bij steengroeven en mijnen of infrastructurele projecten, wordt er veel van de banden van de werkvoertuigen gevergd. Daarom heeft Michelin de bandenspanning met 0,5 bar laten verhogen om de gevolgen van slijtage te beperken. Ook is de band beter bestand tegen snij- en schaafschade.

De nieuwe band is voorlopig eerst beschikbaar in de meest gangbare maat, 29.5 R25. Daarmee kan de X-SUPER TERRAIN + direct gelden als vervanger voor de vorige X-SUPER-band. Michelin werkt aan de ontwikkeling van andere bandenmaten.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.