Michelin, logo

Michelin helpt transportbedrijven bij reduceren brandstofverbruik

Het Franse Michelin gaat transportbedrijven helpen bij het reduceren van het brandstofverbruik. Door een speciaal programma met de naam EFFIFUEL™ moet het maximale vermogen van de Michelin-band verkregen worden.

Door een hoge kwaliteitservice onder de naam Michelin Solutions is Michelin in staat het maximale uit de banden te laten halen voor de bedrijven. Michelin Solutions heeft als doel het ontwerpen, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve modellen op alle mobiliteitsterreinen. Die modellen worden dan ingezet ten behoeve van zakelijke klanten die een vloot aan voertuigen beheren.

Brandstofkosten

Met EFFIFUEL™ lanceert Michelin een eerste oplossing die belooft om brandstofkosten voor vrachtwagen wagenparkbeheerders in Europa te verminderen door optimaal gebruik te maken van de banden van Michelin.

Binnen EFFIFUEL™ worden de belangrijkste factoren die het brandstofverbruik van voertuigen beïnvloeden gecombineerd. Te denken valt aan chauffeurstraining en ondersteuning, de inzet van een toegewijd team van brandstofanalisten die het brandstofverbruik en de implementatie van systemen voor real-time traceerbaarheid van voertuiggegevens garanderen, verbeteren en beïnvloeden.

Michelin wil met Michelin Solutions als EFFIFUEL™ klanten voorzien van kennis en expertise om zo de overgang naar een veiligere en schonere wereld mogelijk te maken met een zo efficiënt mogelijke mobiliteit.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.