banden Pirelli

Pirelli ontwikkelt stillere band voor Audi Groep

Pirelli heeft een stillere band ontwikkeld voor Audi Groep. De band is voorzien van het Pirelli Noise Cancelling System (PNCS). Dit systeem omvat een sponsachtige laag polyurethaan.

Dat meldt Rubbernews. Door deze laag kan het geluidsniveau in de auto sterk gereduceerd worden. Het bandengeluid in de auto kan zelfs met de helft terug gebracht worden. De spons absorbeert de vibraties die worden geproduceerd als lucht in de band gecomprimeerd wordt. Dit gebeurt op het moment dat het loopvlak het wegdek raakt.

Geluid

De vibraties veroorzaken een geluid, dat via de wielen en uiteindelijk via het stuur en de ophanging de auto binnenkomt. Volgens Pirelli voldoet PNCS aan de wens van de consument en de politiek om banden stiller te maken, zowel binnen als buiten de auto. Of de banden ook stiller aan de buitenkant zijn, wilde Pirelli niet zeggen.

Aangezien de banden in eerste instantie ontwikkeld zijn voor Audi, biedt Audi de banden optioneel aan op de RS6 en de RS7. Deze banden zijn respectievelijk verkrijgbaar in de maten 285/30ZR21 en 275/30ZR2.

Of een band over het PCNS-systeem beschikt valt te zien aan de letters PCNS aan de zijkanten van de band. Of de band met PCNS straks duurder of zwaarder is dan een conventionele Pirellli-band, wilde Pirelli niet zeggen. Wel is duidelijk dat het systeem de prestaties van de band niet beïnvloeden.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.