Yokohoma, Advan, band

Yokohoma breidt ADVAN-lijn uit met twee nieuwe banden

Yokohoma Tire Corporation heeft de ADVAN-lijn uitgebreid met twee nieuwe bandenmodellen. Het betreft de ADVAN Sport® V105 en de ADVAN Neova® AD08 R. De banden vallen allebei in de categorie ultra high performance.

Volgens Andrew Briggs, directeur bij Yokohama voor marketing en productplanning, is met de aanvulling van de ADVAN-lijn de band nog beter geworden. “Yokohama staat al lang bekend om de legendarische high-performance technologie. Onze volgende generatie ADVAN producten, de ADVAN Sport V105 en de ADVAN Neova AD08 R kennen een race-geïnspireerde engineering en design.”

Autoband

“Ook omvatten de banden diverse innovatieve nieuwe verbindingen die de grip op zowel nat als droog wegdek helpen verbeteren. De resultaten zijn spectaculair te noemen”, aldus Briggs.

De V105 is ontwikkeld bij de Duitse Nürburgring. De band zal uiteindelijk beschikbaar zijn in 55 maten. 13 daarvan zijn al uitgerold bij de lancering van de nieuwe band. Er zullen 17-inch tot 20-inch maten beschikbaar worden. De V105 is bestemd voor de high-end luxe / performance auto.

Bandenmaat

De AD08 R komt beschikbaar in 37 maten, waarvan er tien al uitgerold zijn bij de lancering. De overige bandenmaten zouden nog deze zomer beschikbaar moeten komen. De bandenmaten van de AD08 R variëren van 15 inch tot 19 inch. Ook zijn er inbouwstukken beschikbaar voor verschillende sportcoupés om te kunnen komen tot optimale handling en grip.

Beide banden maken gebruik van de bekende ‘oranje olie-technologie’ van Yokohama. Daarnaast is gebruik gemaakt van de kennis en kunde die Yokohoma heeft uit de motorsportwereld. Verder heeft Yokohama samen met Europese autofabrikanten de banden getest in natte en droge omstandigheden.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.