Banden, recycling

Bandenindustrie naar Future of Tire Technology in oktober

De bandenindustrie zal in oktober samen komen tijdens de Future of Tire Technology conferentie en tentoonstelling. Deze conferentie en tentoonstelling wordt georganiseerd door Smithers Rapra, wereldleider in het testen van polymeren, rubber, plastic en composiet.

De conferentie vindt plaats van 28 tot en met 30 oktober in de stad Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina. Het doel van het evenement is om de industrie nader tot elkaar te brengen en zo een antwoord te vinden op belangrijke toekomstvragen. Het is de eerste editie van de conferentie.

Bandenfabrikant

Een van de vragen waar een antwoord op gevonden dient te worden is de volgende: “Hoe kunnen bandenfabrikanten, leveranciers en verkooppunten een balans vinden tussen innovatie, regelgeving en kostenaspecten zonder daarbij de verwachtingen van de consument en acties uit het oog te verliezen?”

Tijdens Future of Tire Technology is een uitgebreid programma opgezet dat voor iedereen in de bandenindustrie wat te bieden heeft. Volgens Andrew T. Smaha, conferentiedirecteur, combineert de conferentie de harde feiten rond materiaal en producten en de realiteit en regelgeving waarbinnen gewerkt moet worden op dit gebied.

Conferentie

Smaha is er van overtuigd dat de conferentie de enige is die in staat is dergelijke dilemma’s op te lossen, omdat alle grote partijen uit de bandenindustrie uitgenodigd worden voor de Future of Tire Technology-conferentie.

Partijen uit de bandenindustrie die vertegenwoordigd zullen zijn, zijn: Birla Carbon, Cosin Scientific Software, DuPont, ExxonMobil Chemical, Firestone Polymers, Ford Motor Company, Helmond, Lanxess Corporation, Lehigh Technologies, Pirelli Tyre SpA, Pratt & Miller Engineering, Reklaim, Smithers Rapra en VMI Americas.

Daarnaast zullen er ook lezingen zijn van vertegenwoordigers van Cambertire LLC, Consumers Union, Ergon, Esslingen University of Applied Sciences, Performance Fibers, Teijin Aramid USA, University of Akron en Vantage Intermodal.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.