Kumho, Tyres, band, Ecsta PS91

Kumho Tyres introduceert nieuwe band voor exclusieve auto’s

Kumho Tyres heeft een nieuwe band geïntroduceerd speciaal voor exclusieve auto’s. Het betreft de Ecsta PS91. De band was al in juni gelanceerd, maar Kumho Tyres had nog niet bekend gemaakt wanneer de band op de Europese markt beschikbaar zou zijn.

Dat is nu dus het geval. In Nederland is de band verkrijgbaar via de importeur van Kumho Tyres voor de Nederlandse markt, Van Klei Banden Import BV. Van de Ecsta PS91 zullen acht verschillende bandenmaten worden geproduceerd.

Loopvlak

Alle banden zijn bestemd voor de duurdere, meer exclusieve auto’s op de Europese markt. Omdat dit zogenaamde supercars zijn, is de PS91 alleen beschikbaar in de  19 en 20 inch-variant. Het loopvlak en de compound van de band zijn speciaal gemaakt voor gebruik met hoge snelheden.

Het speciaal gevormde loopvlak zorgt er voor dat de auto zowel op een droog als nat wegdek over optimale rem- en stuureigenschappen blijft beschikken. De Kumho Ecsta PS91 is bestemd voor de Ferrari F430, de Porsche 911, Lamborghini, de Mercedes AMG, de Audi R8 en de BMW M6.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.