Trelleborg, banden, agrarische sector, landbouw

Trelleborg introduceert nieuwe band voor suikerrietplantages

De wereldwijde ontwikkelaar en leverancier van banden en complete wielen voor de agrarische industrie Trelleborg heeft een nieuwe band ontwikkeld, speciaal voor het gebruik op suikerrietplantages. Het betreft de 710/70R38 TM800 SugarCane.

Volgens Lorenzo Ciferri, Marketing Director Agricultural & Forestry Tires bij Trelleborg Wheel Systems, is voor de ontwikkeling van de band jarenlang onderzoek gedaan. Ook is gekeken naar de ervaringen met banden op de suikerrietplantages.

Bandenprofiel

Dit onderzoek en deze ervaringen leidden er toe dat het profiel van de band werd aangepakt. Om effectiever om te gaan met suikerriet-stoppels is het profiel van de band soepeler en meer afgerond aan de basis in vergelijking met een conventionele trekkerband.

Omdat de velden van suikerriet een hoge belasting vergen van de banden, is de structuur van de nieuwe 710/70R38 TM800 SugarCane speciaal ontworpen voor gebruik bij hoog koppel om de belasting over te brengen naar de band.

De breedte van de hiel van de band is verder met zo’n 12% uitgebreid om de druk tijdens het zware werk beter te kunnen verdelen. De weerstand van de band is ook uitgebreid, door het geavanceerde profiel van het loopvlak te versterken.

Auteur: Jose van der Wegen

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.